Paris, staden som är känd för romantik och konst, lockar besökare från hela världen med sina magnifika sevärdheter. Från den ikoniska Eiffeltornet till de historiska konstmuseerna som Louvren och Musée d’Orsay, erbjuder staden en oändlig skattkista av kulturella upplevelser. Följ med oss på en resa genom Paris charmiga kvarter och upptäck de mest fascinerande platserna och kända byggnader i Paris som gör denna stad till en tidlös pärla för alla som söker en smak av den franska kulturens elegans och rika historia.

Saker att göra i Paris – Vad kan man göra i Paris?

I Paris möts besökare av en stad som bär på en oslagbar kombination av historia, kultur och gastronomi. Oavsett om du lockas av konstens magi på Louvren eller avnjuter delikatesser på charmiga kaféer, erbjuder staden en överflödande palett av möjligheter. Utforska de vackra parkerna, avnjut kulinariska äventyr på marknaderna, eller ströva genom pittoreska kvarter som Montmartre. Paris är en stad som bjuder in till upptäckter, där varje gathörn avslöjar en ny spännande upplevelse. Nedan hittar du flera saker att göra i Paris:

Eiffeltornet

En av de första sakerna många tänker på när man pratar om Paris är Eiffeltornet. Som lokalt kallas för ”La dame de fer” (franska för ”järn kvinnan”). Eiffeltornet byggdes från 1887 till 1889 som centrum för världsutställningen 1889. Byggnaden kritiserades initialt av några av Frankrikes ledande konstnärer för sin design, men har sedan dess blivit en global kulturell ikon för Frankrike och en av de mest kända sevärdheterna i världen. Tornet gjordes till ett historisk monument 1964 och utsågs till en del av Unescos världsarvslista 1991.

Eiffeltornet har tre våningar för besökare, med restauranger på första och andra våningen. Den högsta våningens övre observationsdäck är 276 m över marken. Biljetter till Eiffeltornet kostar mellan 300 – 800 kr beroende på biljettyp.

Wall of love

Wall of love är en vägg med texten “jag älskar dig” på 250 språk. På väggen finns orden ”Jag älskar dig” på alla större språk, men också på mer sällsynta språk som navajo, inuit, bambara och esperanto. Muren är öppen för allmänheten utan kostnad.

The Wall of Love (franska: Le mur des je t’aime) är en vägg med kärlekstema på 40 kvadratmeter på torget Jehan Rictus i Montmartre, Paris, Frankrike . Muren skapades 2000 av kalligrafisten Fédéric Baron och väggmålningskonstnären Claire Kito och består av 612 brickor av emaljerad lava.

Denna plats är perfekt för fotografier eller som en plats att besöka med din partner. Försök hitta jag älskar dig bland alla språken eller om du kan ett annat språk än svenska för försök hitta det med.

Sacré Cœur de Montmartre

Denna kyrka är helt underbart vacker och inte nog med det utsikten över Paris härifrån är precis lika vacker. När jag var här uppträdde en gatumusikant utanför kyrkan och massor av människor satt på trappen utanför och sjöng med.

Sacré-Cœur är en romersk-katolsk kyrka och mindre basilika i Paris, Frankrike , tillägnad Jesu heliga hjärta.

Sacré-Cœur ligger på toppen av Butte Montmartre, den högsta punkten i Paris. Det är ett populärt landmärke och det näst mest besökta monumentet i Paris. Sacré-Cœur har upprätthållit en evig tillbedjan av den heliga eukaristin sedan 1885. Basilikan designades av Paul Abadie. Kyrkan påbörjades 1875 och stod klart 1914. Basilikan invigdes efter första världskrigets slut 1919.

Mysiga gränder och butiker i Montmartre

Om du tar tunnelbanan för att se Wall of love och Sacre coeur kan du hoppa av på stationen Pigalle och sedan gå upp till dessa sevärdheter. På vägen dit kommer du då vandra runt i mysiga små gränder och hitta flera intressanta butiker och kaféer att kolla in.

Triumfbågen

Det är ingen tvekan om att alla som besöker Paris kommer att vilja få en fantastisk bild framför världens mest berömda båge. Här flockas turister i mängder för att få den perfekta bilden.

Triumfbågen i Paris är den mest monumentala av alla triumfbågar och byggdes mellan 1806 – 1836. Triumfbågen är till ära för dem som kämpade för Frankrike (och i synnerhet de som kämpade under Napoleonkrigen). Ingraverat på insidan och överst på bågen finns alla namnen på generalerna och de krig som utkämpats. Det finns inskriptioner i marken under valvet som inkluderar den okände soldatens grav från första världskriget där Memorial Flame brinner och har gjort Triumfbågen Paris till en vördad patriotisk plats.

Louvren Museumet

Louvren är ett riktigt vackert museum både på utsidan och insidan och ett centralt landmärke i Paris. Louvren är världens mest besökta museum och ett historiskt landmärke i Paris. Det är hemmet för några av de mest kända konstverken, inklusive Mona Lisa och Venus de Milo.

Museet ligger i palatset Louvren, som ursprungligen byggdes i slutet av 1100- och 1200-talet under Filip II. Rester av den medeltida Louvren-fästningen är synliga i källaren på museet. På grund av stadsexpansion förlorade fästningen så småningom sin defensiva funktion, och 1546 omvandlade Francis I den till de franska kungarnas primära residens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *