Julmarknader i Danmark är kända för att erbjuda en magisk inblick i jultraditionerna och skapa minnen för livet. Städer som Köpenhamn, Århus, Odense stoltserar med sina imponerande julmarknader, och vi har sammanställt en lista över åtta marknader som är värda ett besök vintern 2024.

Julmarknad på Kungens Nya Torg

Upptäck julens under på Kungens Nya Torg i Köpenhamn, där en sex veckor lång julmarknad bjuder in till en resa i tiden. Upplev den totala julstämningen med försäljare av julens alla ting och njut av en kopp glögg.

Öppet

3 – 21 dec

Adress

Kongens Nytorv,
1200 København

Julmarknad på Tivoli

Tivoli i Köpenhamn står värd för en omåttligt populär julmarknad som lockar tiotusentals besökare varje år. Upplev klassiskt hantverk, läckerheter och stämningsfull musik från mitten av november till den fjärde söndagen i advent.

Öppet

19 nov – 31 dec

Hemsida

tivoli.dk

Adress

Vesterbrogade 3
1630 København V

Århus Konst & Julmarknad

Århus Konst & Julmarknad är stadens största och mest välbesökta marknad med fokus på unikt hantverk, både traditionellt och modernt. Evenemanget pågår under en hel månad och byter ut utställare varje vecka för att hålla upplevelsen fräsch.

Öppet

24 nov – 17 dec

Adress

Vester Allé 1
8000 Aarhus C

Äventyrlig Julmarknad

I Odense, under de två första helgerna i december, breder Äventyrlig Julmarknad ut sig. Med aktiviteter för alla åldrar och över 60 utställare, erbjuder denna julmarknad en oförglömlig upplevelse.

Öppet

1 – 3 dec

Adress

Tågerupvej 4,
4291 Ruds-Vedby

Julmarknad på Højbro Plads

På Højbro Plads i Köpenhamns centrala Indre By finner du en charmig julmarknad i traditionell stil. Den sträcker sig över sex veckor från mitten av november till bara några dagar före julafton och är en av Danmarks största julmarknader.

Öppet

3 nov – 21 dec

Adress

Højbro Plads
1200 København

Godsbanans Julmarknad

Godsbanan i Århus arrangerar årligen en julmarknad med hantverksprodukter inom keramik, tyg, möbler och glas. Upplev smakupplevelser, härlig musik och en stämning som ryms inom begreppet ”hygge”.

Öppet

2 – 3 dec

Adress

Skovgaardsgade 3
DK-8000 Aarhus C

Sammanfattning

Upptäck julens magi utanför Sveriges gränser genom att besöka Danmarks populära julmarknader. I städer som Köpenhamn, Århus och Odense kan du fördjupa dig i julstämningen och njuta av unika upplevelser. I Köpenhamn är julmarknaderna på Kungens Nya Torg, Højbro Plads och Tivoli väl värda ett besök.

I Århus imponerar Århus Konst & Julmarknad och Godsbanans Julmarknad med unikt hantverk och kreativitet. I Odense är den Äventyrliga Julmarknaden ett måste under de två första helgerna i december. Utforska dessa sju fantastiska julmarknader för att skapa magiska minnen under vintern 2023.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *