Vintermörkret kan kännas tungt och trist, särskilt under årets mörkaste månader. Men det finns många soliga resmål att åka till för att få lite välbefinnande och energi. I den här artikeln går vi igenom de bästa vinterresorna för dig att besöka under vintern 2024/2025.

Kanarieöarna

Kanarieöarna är ett populärt soligt resmål under vintermånaderna. De är en grupp av sju öar belägna i Atlanten, utanför kusten av Afrika, och tillhör Spanien. Öarna är kända för sina varma och soliga vintrar, vilket gör dem till ett perfekt resmål för att undkomma det kalla och mörka vintervädret.

Var på Kanarieöarna ska du åka?

De mest populära öarna att besöka på Kanarieöarna är Teneriffa, Gran Canaria och Fuerteventura. Teneriffa är känd för sina vulkaner, inklusive Mount Teide, som är den högsta bergstoppen i Spanien. Gran Canaria är känd för sina vackra stränder och livliga nattklubbar. Fuerteventura är känd för sina långa sandstränder och vattensporter.

Sevärdheter på Kanarieöarna

För äventyrslystna erbjuder öarna allt från vandring i nationalparker som Teide och Garajonay till dykning vid de kristallklara vattnen kring El Hierro. Surfälskare flockas till Fuerteventura, medan seglare och valskådare dras till de rika vattnen runt La Gomera.

Kanarieöarnas kök är en smakfull fusion av spansk, afrikansk och latinamerikansk mat. Typiska rätter inkluderar ”papas arrugadas” (saltkokta potatisar) med ”mojo” (en kryddig sås), och färska skaldjur rätt från Atlanten. Dessutom producerar regionen även utsökta viner, särskilt från området runt La Geria på Lanzarote och Tacoronte på Teneriffa.

Flyg till Kanarieöarna

För att resa till Kanarieöarna kan man flyga till huvudstaden Santa Cruz de Tenerife eller Las Palmas de Gran Canaria, beroende på vilken ö man väljer att besöka. Det finns också möjlighet att ta färja till öarna.

Kanarieöarna erbjuder en unik kombination av vackra landskap, varma och soliga vintrar, bra mat och många olika aktiviteter. Det är ett utmärkt resmål för dem som letar efter en avkopplande semester med mycket sol och värme under vintermånaderna.

Hotell på Kanarieöarna

Här nedan kan du se förslag på hotell på Kanarieöarna

Booking.com

Thailand

Thailand är ett populärt soligt resmål under vintermånaderna. Landet är känt för sina vackra stränder, god mat, vänliga folkmängd och rika kultur. Det finns många olika saker att göra och se i Thailand, och det är ett utmärkt val för dem som är intresserade av natur, äventyr, shopping och kultur.

Var i Thailand ska du åka?

En av de mest populära destinationerna i Thailand är Phuket, som är känd för sina vita sandstränder och kristallklara vatten. Andra populära destinationer inkluderar Koh Samui, Pattaya, Koh Phi Phi och Krabi.

Krabi, Thailand

Sevärdheter i Thailand

Thailand är också känt för sina vattensporter, inklusive dykning, snorkling och windsurfing. Det finns också möjlighet att prova på olika spa-behandlingar, inklusive traditionella thailändska massage.

För kulturintresserade finns det många sevärdheter att besöka, inklusive Wat Arun, Wat Pho och Wat Phra Kaew. Landet har också en rik historia och kultur, och det finns många historiska platser och monument att besöka, inklusive Ayutthaya och Sukhothai.

Flyg till Thailand

För att resa till Thailand kan man flyga till huvudstaden Bangkok eller till andra större städer som Phuket eller Koh Samui. Det finns också möjlighet att ta buss eller tåg till olika delar av landet.

Thailand erbjuder en unik kombination av vackra stränder, god mat, vattensporter, shopping och kultur. Det är ett soligt resmål under vintermånaderna och ger dig möjlighet att uppleva vackra stränder, rika marina liv och kulturen i Asien.

 

Mexico

Mexico är ett populärt soligt resmål under vintermånaderna. Landet är känt för sina vackra stränder, rika kultur, god mat och livliga nattklubbar. Det finns många olika saker att göra och se i Mexico, och det är ett utmärkt val för dem som är intresserade av natur, äventyr, shopping, historia och kultur.

Var i Mexico ska du åka?

En av de mest populära destinationerna i Mexico är Cancun, som är känd för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och livliga nattklubbar. Andra populära destinationer inkluderar Playa del Carmen, Cozumel, Tulum och Cabo San Lucas.

Sevärdheter i Mexico

Mexico är också känt för sina vattensporter, inklusive dykning, snorkling och vattenskidåkning. Det finns också möjlighet att prova på olika spa-behandlingar och massage.

För kulturintresserade finns det många sevärdheter att besöka, inklusive Chichén Itzá, Tulum och Teotihuacán. Landet har också en rik historia och kultur, och det finns många historiska platser och monument att besöka, inklusive Uxmal och Palenque.

Flyg till Mexico

För att resa till Mexico kan man flyga till huvudstaden Mexico City eller till andra större städer som Cancun, Playa del Carmen eller Los Cabos. Det finns också möjlighet att ta buss eller tåg till olika delar av landet.

Mexico erbjuder en unik kombination av vackra stränder, rika kulturer, god mat och livliga nattklubbar. Det är ett soligt resmål under vintermånaderna och ger dig möjlighet att uppleva vackra stränder, historiska platser och kulturen i Centralamerika. Det finns också många olika aktiviteter att göra, inklusive vattensporter, spa-behandlingar, shopping och sightseeing, samt att besöka arkeologiska platser.

Maldiverna

Maldiverna är ett annat soligt resmål att överväga under vintermånaderna. Denna önation i Indiska oceanen är känd för sina vackra stränder, kristallklara vatten och rika marina liv. Det finns många olika öar att besöka, var och en med sina egna unika drag.

Sevärdheter i Maldiverna

Det finns många olika saker att göra på Maldiverna. Du kan ta en dykning eller snorklingstur och upptäcka det rika marina livet, eller du kan slappna av på en av öarnas vackra stränder. Det finns också möjligheter för fiske, vattensporter och spa-behandlingar.

Maldiverna är också ett bra val för dem som är ute efter en romantisk semester. Många av öarnas hotell är specialanpassade för par, med privata bungalower och hotell på stolpar i vattnet.

Flyg till Maldiverna

Det finns många olika sätt att resa till Maldiverna. Du kan flyga till huvudstaden Male och sedan ta en båtfärd till din valda ö. Det finns också möjlighet att resa med speedboat eller flygplan.

Om du letar efter en avkopplande och solig semester, är Maldiverna ett utmärkt val. Med sina vackra stränder, rika marina liv och många olika aktiviteter att välja mellan, är det ett resmål som garanterat kommer att ge dig minnen för livet.

Tanzania

Tanzania är ett annat soligt resmål att överväga under vintermånaderna. Landet är känt för sina vackra landskap, rika djurliv och kulturella sevärdheter. Det finns många olika saker att göra och se i Tanzania, och det är ett utmärkt val för dem som är intresserade av natur och äventyr.

Sevärdheter i Tanzania

En av de största attraktionerna i Tanzania är Serengeti nationalpark, som är känd för sin rika djurliv och årliga migration av gnuar och zebror. Andra populära nationalparker och reservat i Tanzania inkluderar Ngorongoro Conservation Area, Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark.

Tanzania är också känt för sina vulkaner, inklusive Mount Kilimanjaro, den högsta bergstoppen i Afrika. Det finns möjligheter för vandringar och klättringar på berget, som är en utmaning för erfarna vandrare och klättrare.

För kulturintresserade finns det också många olika saker att se och göra i Tanzania. Landet har en rik historia och kultur, och det finns många historiska platser och monument att besöka, inklusive Olduvai Gorge och Zanzibar Stone Town.

Flyg till Tanzania

För att resa till Tanzania kan man flyga till huvudstaden Dar es Salaam eller till den internationella flygplatsen i Kilimanjaro. Det finns också möjlighet att ta tåg eller buss till olika delar av landet.

Tanzania erbjuder en unik kombination av natur, djur och kultur som gör det till ett utmärkt resmål för dem som är intresserade av äventyr och natur. Det är ett soligt resmål under vintermånaderna och ger dig möjlighet att uppleva det rika djurlivet, vackra landskapet och kulturen i Afrika.

Indonesien

Indonesien är ett annat soligt resmål att överväga under vintermånaderna. Det här landet, som består av över 17 000 öar, är känt för sina vackra stränder, rika marina liv, vulkaner och kulturella sevärdheter. Det finns många olika saker att göra och se i Indonesien, och det är ett utmärkt val för dem som är intresserade av natur, äventyr och kultur.

Var i Indonesien ska du åka?

En av de mest populära destinationerna i Indonesien är Bali, som är känd för sina vackra stränder, tempel, vattenfall och vulkaner. Andra populära öar att besöka inkluderar Lombok, Gili öarna, Flores och Raja Ampat.

Sidemen, Bali

Sevärdheter i Indonesien

Indonesien är också känt för sitt rika marina liv, med möjligheter för dykning och snorkling i områden som Bunaken och Wakatobi. Om du är intresserad av vulkaner kan du besöka Mount Bromo och Ijen, där du kan göra vandringar och se det spektakulära utbrottet.

För kulturintresserade finns det också många olika saker att se och göra i Indonesien. Landet har en rik historia och kultur, och det finns många historiska platser och monument att besöka, inklusive Borobudur och Prambanan.

Flyg till Indonesien

För att resa till Indonesien kan man flyga till huvudstaden Jakarta eller till andra större städer som Bali eller Lombok. Det finns också möjlighet att ta båt eller buss till olika delar av landet.

Indonesien erbjuder en unik kombination av natur, marina liv, kultur och äventyr som gör det till ett utmärkt resmål för dem som vill ha en varierad semester. Det är ett soligt resmål under vintermånaderna och ger dig möjlighet att uppleva vackra stränder, rika marina liv, vulkaner och kulturen i östra Asien.

Dubai

Dubai är ett annat soligt resmål att överväga under vintermånaderna. Staden är känd för sina futuristiska skyskrapor, lyxhotell, shopping och vattensporter. Det finns många olika saker att göra och se i Dubai, och det är ett utmärkt val för dem som är intresserade av shopping, nöje, äventyr och kultur.

Sevärdheter i Dubai

En av de mest populära sevärdheterna i Dubai är Burj Khalifa, världens högsta byggnad, där man kan ta en lift upp till observationdecket på 124:e våningen för en panorama utsikt över staden. Andra populära sevärdheter inkluderar Burj Al Arab, The Palm Jumeirah och Dubai Mall.

Dubai är också känt för sina vattensporter, inklusive jetski, parasailing och katamaransegling. Det finns också möjlighet att prova på olika spa-behandlingar och massage, samt besöka temaparker som Legoland och Bollywood Parks.

För kulturintresserade finns det många sevärdheter att besöka, inklusive Dubai Museum och Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Staden har också en rik historia och kultur, och det finns många historiska platser och monument att besöka, inklusive Bastakia och Dubai Creek.

Flyg till Dubai

För att resa till Dubai kan man flyga till huvudstaden Dubai. Det finns också möjlighet att ta buss eller tåg till olika delar av staden.

Dubai erbjuder en unik kombination av lyx, shopping, äventyr och kultur. Det är ett soligt resmål under vintermånaderna och ger dig möjlighet att uppleva världens högsta skyskrapa, lyxhotell, shopping och vattensporter samt att besöka historiska platser och kulturella sevärdheter. Staden är också känd för sina fina restauranger och nattklubbar, samt möjligheten att besöka temaparker och spa-anläggningar. Dubais mix av tradition och modernitet gör det till ett unikt resmål med något för alla.

Andra populära vinterdestinationer för svenskar 2024

 • Vietnam – Med sina fantastiska kuststräckor, livliga städer som Hanoi och Ho Chi Minh City, samt det natursköna Ha Long Bay, erbjuder Vietnam en spännande kombination av kultur och natur.
 • Mexico – Oavsett om du besöker historiska platser som Chichen Itza, utforskar pulserande städer som Mexico City eller slappnar av på stranden i Cancun, har Mexico något för alla.
 • Maldiverna – Ett paradis för dem som söker ultimat avkoppling. Ögruppen bestående av över tusen öar är känd för sina lyxiga vattenbungalower och kristallklara vatten.
 • Tanzania – Kombinera safari i Serengeti med avkopplande dagar på Zanzibars stränder för en oförglömlig semester.
 • Island – Upptäck gejsrar, varma källor och nordljuset. Island erbjuder en unik upplevelse med sin råa och vackra natur.
 • Japan – Skidåkning i Hokkaidos pudersnö, utforska den gamla kejsarstaden Kyoto, eller upplev Tokyos pulserande nattliv.
 • Seychellerna – Ett annat öparadis med oemotståndliga stränder, klart vatten och unik granitformation. Perfekt för snorkling och dykning.
 • Prag, TjeckienDenna europeiska pärla är magisk under vintern, med sin gotiska arkitektur och julmarknader.
 • Buenos Aires, Argentina – Den sydamerikanska sommaren lockar med tango, fantastisk mat och en rik kultur.
 • Malta – Med sina historiska platser, milda vinterklimat och vackra stränder, är Malta en underbar vinterflykt.

Boka din resa i vinter

Boka charterresor i vinter

Det finns många charterbolag som erbjuder billiga resor till solen under vintern, här är ett par av de mer populära:

 • Apollo – Apollo är ett av Nordens största resebolag och har arrangerat charterresor sedan 1980-talet. De erbjuder allt från sol- och badresor till mer aktivitetsfyllda semesterpaket.
 • TUI – TUI är ett internationellt resebolag med rötter i Tyskland. I Skandinavien är de kända för sina kvalitativa charterresor till populära soldestinationer.
 • Ving – Ving är en del av den nordiska resekoncernen Nordic Leisure Travel Group och har lång erfarenhet av att arrangera charterresor för svenska semesterfirare.
 • Airtours – Airtours är specialister på skräddarsydda resor och erbjuder allt från cityresor till lyxiga semesterpaket i exotiska länder.
 • Solresor – Solresor är ett resebolag som fokuserar på sol- och badresor. De har ett brett utbud av resmål, både nära och långt borta.
 • Detur – Detur är ett resebolag som har sina rötter i Turkiet. De har specialiserat sig på solresor till Turkiet, Egypten och andra populära destinationer.
 • Nazar – Nazar är känt för sina resor till Turkiet men erbjuder även resor till andra destinationer runt Medelhavet.
 • Ticket – Ticket är inte bara en charterarrangör utan även en av Sveriges största resebyråkedjor. De erbjuder allt från charterresor till reguljära flygresor.
 • Resia – Resia är en av Sveriges största resebyråkedjor med ett brett utbud av resor, inklusive charter, kryssningar och skräddarsydda paket.

Sammanfattning

Oavsett om du är ute efter en avkopplande semester vid havet eller en mer aktiv resa med sightseeing och utforskande, finns det många soliga resmål att välja mellan under vintermånaderna. Så välj ett av dessa resmål och få lite välbefinnande och energi under vintermörkret.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *