Sverige, med sin fantastiska natur och lugnande landskap, är en perfekt plats att komma bort från stadens stress och uppleva naturen på ett unikt sätt. Glamping, en kombination av ”glamour” och ”camping”, ger möjlighet att njuta av utomhuslivet utan att kompromissa med komforten. Här är några av de bästa glampingdestinationerna i Sverige, där du kan koppla av och omge dig med natursköna vyer.

1. Surflogiet, Gotland

På den vackra ön Gotland erbjuder Surflogiet en unik glampingupplevelse. Här kan du njuta av boende i stilfulla glampingtält med bekväma sängar och en autentisk surfkänsla. Utsikten över havet och möjligheten att prova på surfing gör denna plats till en drömdestination för äventyrslystna glampers.

Booking.com

Adress

Eskelhem Toftavägen 374
622 66 Gotlands Tofta

Kontakt

+46 498 297 955
info@surflogiet.se

2. Arilds vingård, Skåne

För den som vill kombinera glamping med en smak av vin är Arilds vingård i Skåne ett perfekt val. Här kan du bo i charmiga tält och uppleva den pittoreska vingården och dess omgivningar. Smaka på lokala viner, utforska de gröna kullarna och koppla av i en avkopplande atmosfär.

Booking.com

Adress

Lillavägen 71,
263 73 Arild

Kontakt

042-34 64 20
info@arildsvingard.se

3. Fejan Canvas Hotel, Stockholm

Beläget i Stockholms skärgård erbjuder Fejan Canvas Hotel en avkopplande och exklusiv glampingupplevelse. Med lyxiga tält och panoramautsikt över skärgården kan du verkligen komma närmare naturen. Njut av fridfullheten, vandra i omgivande skogar eller koppla av på den privata bryggan medan du beundrar solnedgången.

Adress

Gasverkskajen 5,
760 15 Gräddö

Kontakt

+46 (0) 176 431 50
info@fejanoutdoor.se

4. Sápmi Nature Camp, Norrbotten

Om du vill uppleva den unika samiska kulturen och den vidsträckta vildmarken i Norrbotten är Sápmi Nature Camp platsen för dig. Bo i traditionella kåtor och utforska det arktiska landskapet med guidade turer. Få en djupare förståelse för den samiska kulturen samtidigt som du njuter av komforten och värmen i en autentisk glampingupplevelse.

Adress

Fjällnäsgränd 15c,
S-98239 Gällivare

Kontakt

info@sapminature.com

5. Sandfallet Glamping, Laholm

Mellan grönskande skogar och vackra vattenfall finner vi Sandfallet Glamping, en förtrollande glampingplats i Laholm. Denna naturnära oas erbjuder en unik och avkopplande upplevelse för besökare som söker harmoni med naturen.

Sandfallet Glamping är känt för sina charmiga och elegant designade tält, vilka är utrustade med bekväma sängar och mysiga sittplatser. Varje tält är omsorgsfullt inrett för att skapa en avkopplande atmosfär och en känsla av att vara ett med omgivande natur. Du kan somna till ljudet av porlande vattenfall och vakna upp till den friska doften av skogen.

Booking.com

Adress

Veingevägen 42,
312 92 Laholm

Kontakt

070-606 17 26

6. Gyllene brunnen, Uppsala

För den som söker avkoppling i vacker natur är Gyllene brunnen i Uppsala ett utmärkt val. Denna glampingplats erbjuder mysiga trästugor och lyxiga tält med bekväma sängar. Utforska de omgivande skogarna, koppla av vid den gnistrande sjön eller njut av en bastuupplevelse mitt i naturen.

Adress

Frösthults-Brunnby 14,
749 72 Fjärdhundra

Kontakt

0736 61 30 94
gyllenebrunnen@gmail.com

7. Hölick Havsresort, Gävleborg

Beläget vid den pittoreska kusten i Gävleborg erbjuder Hölick Havsresort en fantastisk glampingupplevelse. Här kan du bo i bekväma stugor eller lyxiga tält och vakna upp till ljudet av vågorna som slår mot stranden. Utforska den vackra skärgården, ta en kvällsdopp i havet eller bara njut av lugnet på stranden.

Booking.com

Hemsida

holick.se

Adress

Arnöviken 84,
Hudiksvall, 824 93

Kontakt

(+46) 0650-565032
info@Holick.se

8. Last Wilderness Camp, Kiruna

Last Wilderness Camp är en exklusiv glampingplats som erbjuder en oförglömlig upplevelse för naturälskare och äventyrssökare. Beläget i hjärtat av en otämjd vildmark erbjuder denna lyxiga campingplats en perfekt blandning av komfort och äkta utomhusupplevelser.

Booking.com

Adress

Poikkijärvivägen 55,
981 92 Kiruna

Kontakt

Genom booking.se

9. Nyrups naturhotell, Skåne

Om du söker en glampingupplevelse i en magisk skogsmiljö är Nyrups naturhotell i Skåne ett utmärkt val. Bo i bekväma tält och utforska de vackra omgivningarna. Gå på naturstigar, njut av fågelsång och slappna av i en fridfull miljö långt borta från stadens stress.

Booking.com

Adress

Östra Nyrup 303,
243 91 Höör

Kontakt

076-139 87 64

10. Kroksjöns Skogsretreat, Halland

För den som vill komma bort från vardagen och uppleva stillheten i skogen är Kroksjöns Skogsretreat i Halland en perfekt plats. Här kan du bo i mysiga tält omgivna av tallskog och njuta av naturens lugn. Koppla av vid sjön, meditera i skogen eller bara njut av den enastående naturen som omger dig.

Adress

Hylteberg Åbygget,
314 52 Unnaryd

Kontakt

072-337 40 77

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *