I den här artikeln har vi gjort en kom ihåg lista för dig att checka av, så att det blir enklare för dig att packa inför solsemestern.

Har du någonsin haft den där känslan när du är på väg till flygplatsen att du glömt något? Eller att du packat alldeles för mycket så det inte finns någon plats för souvenirer eller annat du hade velat köpa på semestern?  Med en packlista behöver du inte känna den känslan.

Packa efter outfits

Lägga lite extra tid på packlistan. Tänk ut lite olika outfits först och se sedan till att kläderna går att kombinera på mer än ett sätt. Exempelvis så att du kan använda samma underdel till olika toppar

Packa med några accessoarer dessa kan snabbt och enkelt förvandla kläderna du har på dagen till kvällsoutfiten utan att behöva ta för mycket plats i bagaget.

Kläder:

Accesoarer: 

Strandprylar:

Tips för att packa de praktiska inför solsemestern

Förutom härliga semester kläder och strandprylar så är det bra att tänka igenom allt det praktiska som du kan behöva.

Det är lätt att glömma vissa saker som du faktiskt kan behöva på semestern i och med att det alltid finns tillgängliga hemma eller så är vissa saker så självklara att vi glömmer packa ner dem.

Ett tips om du inte använder något specifikt shampoo, balsam och duschtvål är att spara in vikt och plats i bagaget genom att köpa dessa på plats eller kolla upp om det ingår i hotellet.

Necessären: 

Reseapotek:

Bra att ha:

Packlista för handbagage

Tips på hur du packar effektivt

Börja med att packa i god tid – även om du gjort en genomtänkt packlista så ska du ju få ner allt i din resväska och handbagage. Här har vi satt ihop en lista med tips på hur du kan packa på ett enkelt och effektivt sätt:

  • Maxa utrymmet i väskan genom att rulla ihop kläderna istället för att vika dem, med detta sätt slipper du också skrynkliga kläder.
  • Packa tunga saker längst ner i resväskan och det lättaste högst upp.
  • Packa underkläder, strumpor och annat smått och gott i skorna.
  • Är du rädd för att dina hudprodukter ska läcka kan du tejpa eller sätta gladpack under locket.
  • Har du plagg som du är lite extra försiktig med eller som är ömtåliga kan du packa dessa i klädpåsar eller örngott för extra skydd.
  • Skaffa dig en resevåg för att hålla koll på vikten.
  • Sist men inte minst glöm inte att spara lite utrymme i resväskan för eventuella köp.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *