Ska du resa en längre sträcka i bilen eller kanske flyga utomlands? Då behöver du en resekudde. Resekuddar är också väldigt praktiska i vildmarken och på olika utflykter där du vill ha något som tar upp så lite utrymme som möjligt. Resekuddar kommer i olika former, för olika syften, det finns till exempel uppblåsbara kuddar som tar upp lite utrymme. Det finns även “U” formade kuddar anpassade för att sova i sittande position.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom lite olika saker du kan behöva tänka på när du väljer vilken resekudde som passar just dig.

 • Bekväm och ergonomisk
 • Mjukt memory foam
 • Kan fästas direkt i flygplanssätet

Letar du efter en resekudde som ger dig bästa möjliga stöd och komfort? Då behöver du Cabeau Evolution Earth! Denna innovativa kudde har utformats för att ge optimalt stöd för nacke och huvud, oavsett om du sitter i en flygplansstol eller i en bil.

Den unika ergonomiska utformningen innebär att ditt huvud och din nacke vaggas i en bekväm position, medan fyllningen av minnesskum ser till att du förblir bekväm under hela resan. Cabeau Evolution Earth är också extremt lätt och kompakt, vilket gör den lätt att ta med sig på resorna.

 • Kompakt nackkudde
 • Uppblåsbar med mjukt mikrofiberskal
 • Smidig att packa ihop

Cocoon Air Core Pillow UL Neck är en riktigt bra resekudde och ett måste för alla resenärer som vill packa lätt. Den här kudden är tillverkad med en uppblåsbar luftkärna och ger en fast, stödjande nack- och huvuddämpning som kan justeras till din önskade komfortnivå. Det mjuka, borstade tygöverdraget är avtagbart och maskintvättbart, vilket gör det lätt att hålla rent.

En väska medföljer för kompakt förvaring i din resväska eller ryggsäck. Oavsett om du åker iväg i affärer eller för nöjes skull, se till att Cocoon Air Core Pillow UL Neck följer med på resan.

 • Mångsidig 2-i-1 resekudde
 • Bekväm komfort
 • I Poly Micro Fleece

Oavsett om du ska ta en lång flygresa eller bara vill ha lite extra stöd under resan är Eagle Creek 2-In-1 Travel Pillow ett bra val. Den här mångsidiga kudden kan användas som både nackkudde och huvudkudde/ländstöd, vilket gör den perfekt för resenärer av alla slag. Fyllningen anpassar sig efter din kropp för maximal komfort, samtidigt som kudden är maskintvättbar för enkel skötsel.

Dessutom gör den inbyggda remmen att den är lätt att fästa i ditt handbagage eller bagage.

 • Uppblåsbar nackkudde/resekudde
 • Ergonomisk utformning
 • Liten packvolym

Cabeau Air Evolution är den perfekta resekudden för dig som vill resa med stil och komfort. Den är tillverkad av ett mjukt, bekvämt tyg som formar sig efter ditt huvud och din nacke och ger stöd för huvudet och nacken när du sover. Kudden har också en inbyggd uppblåsbar blåsa som kan blåsas upp eller tömmas på luft för att justera kuddens fasthet.

Cabeau Air Evolution kan också tvättas i maskin, så att du kan hålla den ren och fräsch till nästa resa.

Varför behöver du en resekudde?

Det finns många fördelar med att köpa en resekudde, de är till exempel kompakta och bekväma. En del resekuddar är speciellt anpassade för att man ska kunna sova bekvämt i en sittande position, dessa kuddar ser ut som ett stort “U”.

En annan fördel med dessa “U” formade kuddar är att de skyddar nacken från positioner som kan skada nacken efter en längre tid. Det är också skönt att slippa ta med sin egen kudde hemifrån på resan, då den utsätts för en stor risk att bli smutsig och tar upp mycket plats.

En god natts sömn är väldigt viktigt för alla typer av äventyr och en resekudde kan hjälpa dig med det.

Vikten av god sömn

Alla vet att sömn är viktigt, men de flesta vet inte hur viktigt det är. Både på lång och kort sikt är sömn en vital del för hälsan. Även om du inte känner dig trött så kan dålig eller för lite sömn leda till sjukdomar, försämrat minne, och på längre sikt ännu värre saker.

Det är vetenskapligt bevisat att dålig sömn, till exempel sömn i ett bullrigt rum kan leda till hjärtinfarkter och andra, liknande, problem. Folk som har bott länge i dåligt ljudisolerade lägenheter nära stora bullriga vägar, till exempel i Stockholm, har en större risk för stroke. En natts dålig sömn leder inte till hjärtproblem, men du kommer inte vara lika förberedd för vandringen eller resan, och ditt humör kommer nog inte vara på topp.

Material i resekuddar

Memory foam är ett vanlig material för resekuddar. Memory foam innebär att kudden formas efter ditt huvud, vilket gör den extra bekväm när du använt den ett tag. Ett annat vanligt material är TPU, vilket är en termoplastisk variant av polyuretangummi.

TPU används ofta till uppblåsbara kuddar, och är slitstarkt och bra mot fett.
Ännu ett material är polyester som är bra då det transporterar bort fukt. Det är även ett slitstarkt material.

Ett lite mindre vanligt material som vissa resekuddar använder är styrofoam bollar. Styrofoam har fördelen att det är väldigt effektivt i att föra bort fukt, men det är inte så bra för miljön.

Olika sorters resekuddar

Det finns flera typer av resekuddar. Några exempel på olika resekuddar är uppblåsbara resekuddar, resekuddar som ser ut som vanliga kuddar och kuddar som ser ut som ett U.

“U” formade kuddar är gjorda för att du ska kunna sitta och sova utan att skada nacken. De “U” formade kuddarna kan dock i vissa fall trycka fram nacken lite, vilket i längden kan skada nacken, så det är viktigt att du testar kudden innan du köper den. En del uppblåsbara resekuddar innehåller syntetfyllning för att göra kudden mer bekväm.

Några “U” formade kuddar har också förmågan att göras om till en rektangulär form så att de är mer bekväma om du sover på ett vanligt plant underlag. Detta gör att du kan använda dem både i bilen och när du väl är framme vid din destination.

Funktioner i resekuddar

En del resekuddar är uppblåsbara och en del har en påse du kan förvara kudden i, det är viktigt att du kollar upp detta innan du köper kudden så att du vet vad som följer med.

Memory foam är en bekväm funktion som finns på en del kuddar. Några resekuddar kommer med ett avtagbart överdrag som underlättar tvätt. De flesta uppblåsbara resekuddarna har inbyggda luftpumpar. Det kan dock vara värt att försäkra sig om att den du köper har det, så att du inte står där i skogen och saknar en pump. Vissa kuddar kommer med flera hjälpsamma saker, som ögonmask, öronproppar och fodral.

Snabba tips om att köpa rätt resekudde

Här har vi samlat några snabba tips som du kan ta hjälp av när du bestämmer dig för vilken resekudde som passar bäst för just dig.

 • Köp inte det billigaste du hittar. Din sömn är inte något som du vill offra, det är viktigt för att kunna ta vara på din vakna tid. Om din kudde går sönder eller inte är bekväm, när du är ute på en vandring kommer du inte heller att kunna köpa en ny. Det är alltså viktigt att du har en kudde av kvalitet.
 • Bestäm vad du ska ha kudden till innan du köper den. Olika kuddar är bäst till olika typer av resor. Om du oftast reser med bussar, bilar eller flygplan är det smart att köpa en “U” formad kudde. För vandringar och turer till fots där du sover på plan mark är det skönt med en fyrkantig kudde, och om du vill spara på vikt kan du köpa en uppblåsbar kudde.
 • Vänta inte med att köpa en resekudde. Att sova utan kudde eller med en dålig kudde är inte bra för hälsan, och på en resa är det inte kul att umgås med någon som inte har fått tillräckligt med sömn. Därför rekommenderar vi att du köper en resekudde innan din nästa resa.
 • Testa kudden innan du köper den. Detta är väldigt viktigt då komforten av din resekudden är själva poängen med att köpa den. Om du inte sover bra med kudden är det inte en bra kudde. Många butiker säljer resekuddar där du kan prova på plats, och vissa nätbutiker har returrätt så att du kan testa kudden och sedan skicka tillbaka den om du inte är nöjd med den.

Vi hoppas att den här texten har hjälpt dig på vägen till att hitta rätt kudde för dig. Vi hör gärna förslag och frågor från er läsare, så skriv gärna. Tack för att ni har läst och lycka till med att hitta er perfekta resekudde!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *