Att hitta den perfekta kabinväskan för dina resor är avgörande för en smidig och bekväm upplevelse. Med ständigt förändrade regler och restriktioner för handbagage är det viktigt att välja en väska som uppfyller kraven och samtidigt erbjuder tillräckligt med utrymme och funktionalitet. I denna artikel presenterar vi några av de bästa kabinväskorna för 2023, med fokus på design, hållbarhet och praktiska funktioner.

Epic Phantom SL 55cm

 • Bästsäljare, svensk design, lätt
 • Vikt: 2.2 kg
 • Volym: 37L
 • Mått: 55x40x20cm
 • Garanti: 5 år Heltäckande

Epic Phantom SL 55cm är en kompakt och perfekt utformad kabinväska som erbjuder resenärer den ultimata kombinationen av stil, funktionalitet och hållbarhet. Med sina dimensioner på 55cm x 40cm x 20cm uppfyller den de flesta flygbolagens krav på kabinväskor, vilket gör det möjligt att ta med den ombord utan att checka in den.

Väskan imponerar med sin robusta konstruktion och högkvalitativa material, vilket ger en pålitlig skyddsnivå för dina tillhörigheter under resan. Trots sin kompakta storlek erbjuder Epic Phantom SL generöst med utrymme för kläder och andra resenödvändigheter, tack vare sina smarta förvaringsalternativ och organiseringssystem.

Det är lätt att manövrera Epic Phantom SL med dess justerbara dragstång och lättrullande hjul, vilket gör det smidigt att följa med dig genom trånga utrymmen och på resans olika platser. Dess stilrena design och tillgängliga färgalternativ gör att du kan resa med stil och uttrycka din personliga stil.

Sammanfattningsvis erbjuder Epic Phantom SL 55cm en perfekt balans mellan kompakt design, funktionalitet och estetik. Med sin hållbara konstruktion, smarta förvaringsalternativ och enkel manövrering är denna kabinväska det perfekta valet för resenärer som vill ha en smidig och bekväm resa.

Thule Subterra 55cm

 • Hög kvalitet, slitstark, vattentät
 • Vikt: 3.44 kg
 • Volym: 33L
 • Mått: 55x35x23cm
 • Garanti: 5 år

Thule Subterra 55cm är en utmärkt kabinväska för resenärer som söker både stil och funktionalitet. Med sina dimensioner på 55cm x 35cm x 20cm uppfyller den de flesta flygbolagens krav på kabinväskestorlek, vilket gör att du enkelt kan ta med den ombord utan att checka in den. Väskan är tillverkad av slitstarkt och vattenavvisande material, vilket ger extra skydd för dina tillhörigheter under resan.

Thule Subterra 55cm är inte bara hållbar utan också praktisk. Den har smarta förvaringsalternativ som hjälper dig att organisera dina ägodelar effektivt. Med separata fack för kläder, skor och elektronik kan du hålla ordning och hitta det du behöver snabbt. Dessutom är väskan utrustad med praktiska bärhandtag och en teleskopisk dragstång, vilket gör den lätt att manövrera genom trånga utrymmen och på flygplatser.

Flexibilitet är en annan fördel med Thule Subterra 55cm. Den har expanderbara funktioner som gör att du kan anpassa utrymmet efter dina behov. Behöver du extra plats för souvenirs eller inköp? Inga problem – expandera bara väskan och få mer utrymme att arbeta med.

Med sin stilrena design är Thule Subterra 55cm både modern och elegant. Den kommer i olika färger och ger dig möjlighet att välja en som passar din personliga stil. Oavsett om du reser i affärssyfte eller för nöjes skull, kommer Thule Subterra 55cm att vara en pålitlig och stilfull följeslagare för dina resor.

American Tourister Bon Air DLX

 • Garanti: 3 års global
 • Prisvärd & lätt kabinväska
 • Vikt: 2.5 kg
 • Volym: 33L
 • Mått: 55x40x20cm

American Tourister Bon Air DLX är en kabinväska som erbjuder enastående stil och funktionalitet för resenärer. Med sina dimensioner på 55cm x 40cm x 20cm uppfyller den de flesta flygbolagens krav på kabinväskor, vilket gör att du enkelt kan ha den med dig ombord utan att behöva checka in den.

Bon Air DLX utmärker sig genom sin robusta konstruktion och höga kvalitet. Den är tillverkad av slitstarkt polypropylenmaterial som skyddar dina tillhörigheter mot påfrestningar och stötar. Du kan vara säker på att dina ägodelar är säkra och skyddade under hela resan.

Funktionaliteten hos American Tourister Bon Air DLX är imponerande. Väskan har smarta förvaringsalternativ och organiseringssystem som hjälper dig att packa och hålla ordning på dina ägodelar. Med flera fickor, kompressionsremmar och elastiska band kan du maximera utrymmet och undvika oreda i väskan.

Bon Air DLX är också lätt att manövrera. Den har en ergonomisk dragstång och tysta hjul som gör det enkelt att rulla väskan bredvid dig utan att anstränga dig. Du kan smidigt navigera genom flygplatser och trånga utrymmen utan att behöva bära eller dra på väskan.

Med sitt stilrena utseende erbjuder American Tourister Bon Air DLX också en sofistikerad look. Väskan finns i olika färger och mönster, vilket ger dig möjlighet att välja en som passar din personliga stil. Oavsett om du reser i affärssyfte eller för nöjes skull, kommer Bon Air DLX att vara en pålitlig och elegant följeslagare för dina resor.

Samsonite Midtown

 • Garanti: 2 år
 • Smart interiör, vattenresistent, hållbar
 • Vikt: 2.6 kg
 • Volym: 43L
 • Mått: 55x40x23cm

Samsonite Midtown är en mycket populär och pålitlig kabinväska/ryggsäck som är perfekt för resenärer som behöver både stil och funktionalitet. Med sitt eleganta och moderna utseende är den en utmärkt följeslagare för affärsresor och weekendutflykter.

Med sina kompakta dimensioner och lätta konstruktion uppfyller Samsonite Midtown de flesta flygbolagens krav för kabinbagage. Detta gör att du kan undvika besväret med incheckning och spara tid och energi på flygplatserna. Dessutom är den tillverkad av hållbart material av hög kvalitet, vilket garanterar att den kan hantera det dagliga slitage den utsätts för under resor.

Midtown har en intelligent design som optimerar förvaringsutrymmet. Med sina smarta fack och fickor kan du enkelt organisera och hitta dina tillhörigheter utan problem. Det finns även en vadderad ficka som är perfekt för att förvara din bärbara dator eller surfplatta på ett säkert sätt.

Komfort är också en prioritet för Samsonite Midtown. Den har justerbara, vadderade axelremmar och ett ergonomiskt handtag som gör att du kan bära den bekvämt i olika situationer. Dess robusta konstruktion och kvalitetsdragkedjor ger också extra trygghet för att skydda dina ägodelar.

Sammanfattningsvis är Samsonite Midtown en pålitlig och stilfull kabinväska/ryggsäck som är perfekt för resenärer som vill ha en praktisk och snygg följeslagare. Med sin smarta design, hållbara material och bekvämlighetsfunktioner är den ett utmärkt val för alla dina resor.

Köpguide för kabinväskor & handbagage

Att välja rätt kabinväska är viktigt för att få en smidig och bekväm resa. Här är några faktorer att tänka på när du köper en kabinväska:

Storlek och kompatibilitet med flygbolag

Alla flygbolag har specifika regler för tillåten kabinväskestorlek. Kontrollera flygbolagets regler och välj en väska som passar inom deras riktlinjer. Många flygbolag tillåter väskor som är 55 cm x 40 cm x 20 cm eller mindre, men det kan variera, så dubbelkolla alltid.

Läs mer: Kabinväskors mått: Flygbolagens dimensioner på väskor

Material och hållbarhet

Välj en kabinväska som är tillverkad av hållbara och tåliga material. Hårda skal i ABS-plast eller polykarbonat är vanliga och erbjuder bra skydd för dina tillhörigheter. Mjuka väskor gjorda av slitstarkt nylon eller polyester är också populära och erbjuder flexibilitet i förvaring och packning.

Vikt

Kabinväskor har ofta en viktbegränsning. De flesta flygbolag tillåter en vikt på upp till 7-10 kg för kabinväskor. Välj en lättviktig väska för att maximera den tillåtna packningen. Hårda skal tenderar att vara tyngre än mjuka väskor, så om vikten är viktig för dig kan en mjuk väska vara att föredra.

Hjul

En viktig funktion att tänka på är väskans hjul. Fyra hjul som kan rotera 360 grader gör det enklare att manövrera väskan och ger smidig rörlighet. Se också till att hjulen är stabila och slitstarka.

Handtag och bärkomfort

Ett ergonomiskt utformat handtag är viktigt för att kunna dra väskan bekvämt. Många kabinväskor har teleskopiska handtag som kan justeras i höjd för att passa olika personer. Se till att handtaget är stadigt och lätt att använda. Dessutom kan det vara bra att ha extra handtag på sidorna av väskan för att underlätta lyft och hantering.

Fack och organisering

Tänk på hur du vill organisera dina tillhörigheter inuti väskan. Väskor med olika fack, dragkedjor och kompressionsremmar hjälper till att hålla saker på plats och undvika rörig packning. Externa fickor kan vara praktiska för att ha viktiga dokument och små föremål nära till hands.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner som kombinationslås eller TSA-lås (Transportation Security Administration) kan vara viktiga för att skydda dina tillhörigheter under resan. TSA-lås möjliggör inspektion av säkerhetspersonal utan att behöva bryta upp låset.

Design och stil

Slutligen, välj en kabinväska som passar din personliga stil och preferenser. Det finns ett brett utbud av färger, mönster och designer att välja mellan, så du kan hitta en väska som är både funktionell och estetiskt tilltalande.

Forskning och jämförelse

Gör lite forskning och jämför olika märken och modeller av kabinväskor. Läs produktrecensioner och omdömen från andra kunder för att få en bättre uppfattning om kvaliteten och användarupplevelsen.

Pris och budget

Sätt en budget för din kabinväska och leta efter alternativ som passar inom den prisklassen. Kom ihåg att pris inte alltid är det enda avgörande, utan tänk på kvalitet och funktionalitet när du gör ditt val.

Garanti och kundsupport

Kolla om kabinväskan kommer med någon form av garanti eller återbetalningspolicy. Det kan ge dig extra trygghet och förtroende för ditt köp. Kontrollera också vilken typ av kundsupport som erbjuds om du skulle behöva någon hjälp eller support i framtiden.

Genom att överväga dessa faktorer när du köper en kabinväska kan du hitta en väska som passar dina behov och ger en bekväm och problemfri resa. Glöm inte att också kolla efter garantier eller återbetalningspolicyer för att vara säker på ditt köp. Lycka till med ditt val!

Vanliga frågor om kabinväskor och handbagage

Hur mycket får en kabinväska väga?


Viktbegränsningen för en kabinväska kan variera beroende på flygbolag och destination. De flesta flygbolag tillåter en vikt på upp till 7-10 kg för kabinväskor, men det är viktigt att kontrollera flygbolagets specifika regler eftersom de kan variera. Vissa flygbolag kan ha strängare restriktioner, medan andra kan tillåta lite tyngre kabinväskor. Viktbegränsningen för kabinväskor brukar vanligtvis anges på flygbolagets webbplats eller på din biljett. För att undvika eventuella problem eller extra avgifter bör du dubbelkolla viktbegränsningen för din specifika flygning och se till att din kabinväska håller sig inom den tillåtna vikten.

Hur stor får en kabinväska vara?


Storleksbegränsningen för en kabinväska kan variera mellan olika flygbolag och destinationer. Vanligtvis tillåter de flesta flygbolag en kabinväska med dimensioner som är cirka 55 cm x 40 cm x 20 cm eller mindre. Detta är dock bara en generell riktlinje och det är viktigt att kontrollera de specifika reglerna för det flygbolag du reser med, eftersom dimensionerna kan variera.

Vissa flygbolag kan tillåta något större kabinväskor, medan andra kan ha striktare begränsningar. Vissa flygbolag kan också ha olika storleksgränser för olika klasser eller medlemsnivåer.

För att vara säker på att din kabinväska uppfyller flygbolagets storlekskrav bör du kontrollera deras webbplats eller kontakta deras kundtjänst för att få exakta uppgifter om storleksbegränsningar för kabinväskor. Det är viktigt att respektera dessa begränsningar för att undvika extra avgifter eller att bli tvungen att checka in väskan vid gaten.

Är kabinväska och handbagage samma sak?


Ja, termerna ”kabinväska” och ”handbagage” används ofta synonymt för att hänvisa till den väska eller bagage som passagerare får ta med sig ombord på ett flygplan. Det är den väska som du har med dig i kabinen och har tillgång till under flygresan.

Kabinväskor eller handbagage måste vanligtvis uppfylla specifika storleks- och viktbegränsningar som fastställs av flygbolaget. Reglerna för kabinväskor, inklusive maximala dimensioner och vikt, kan variera mellan olika flygbolag och destinationer.

Det är viktigt att dubbelkolla de specifika reglerna för ditt flygbolag för att säkerställa att din kabinväska eller handbagage uppfyller deras krav. Det hjälper dig att undvika extra avgifter eller att behöva checka in väskan vid gaten.

Får man ta med handväska och handbagage?


Ja, det är vanligtvis tillåtet att ta med både en handväska och handbagage ombord på flygplanet. Handväskan brukar betraktas som en personlig föremål och kan vara en mindre väska, en plånbok, en laptopväska eller en liten ryggsäck. Handväskan får vanligtvis placeras under flygstolen framför dig eller på golvet vid dina fötter.

Handbagage är den större väskan som du kan ta med dig ombord och placera i bagagefacket ovanför sittplatserna. Det kan vara en kabinväska, en resväska eller en ryggsäck, beroende på dina preferenser och flygbolagets regler. Handbagaget måste uppfylla flygbolagets specifika storleks- och viktbegränsningar för att få tas med ombord.

Det är viktigt att kolla flygbolagets regler för att vara säker på att både handväskan och handbagaget uppfyller deras krav. Reglerna kan variera beroende på flygbolag, klass eller medlemsnivå. Se till att dubbelkolla de specifika reglerna för ditt flygbolag för att undvika eventuella problem eller extra avgifter vid ombordstigningen.

Relaterade artiklar

2 kommentarer

 1. Vad är detta för påhitt eller betald annons för Samsonite Midtown finns inte längre, hur kunde då den bli utsätt med på top listan 2023?

  1. Hej Thomas,

   Det finns fortfarande hos Samsonites egna hemsida och Resväskor.se som vi länkar till. Kan den varit ur lager när du kollade? Vi kan inte styra över lagersaldon hos olika ehandlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *