Vill du göra det lite bekvämare för dig när du ska ut och tälta? Då finns det ingen bättre lösning än en tältsäng. Helt enkelt en säng som du enkelt kan ta med dig ut och som gör att du slipper ligga på backen och sova. Marknaden för tältsängar är stor och därför har vi bestämt oss för att skriva den här artikeln. Vi hjälper dig att hitta den bästa tältsängen för din nästa semester!

 • Tålig konstruktion
 • Lätt vikt och packvolym
 • Inga verktyg behövs för montering
 • Packpåse medföljer

Therm-a-Rest LuxuryLite UL Cot Large är en ultralätt och bekväm säng som är perfekt för camping, backpacking eller närhelst du behöver en portabel sovlösning. Den här tältsängen har en stark aluminiumram och den kan fällas ihop smått för enkel transport. Den medföljande bärväskan gör det ännu enklare att ta med sig den här tältsängen på ditt nästa äventyr.

Den här tältsängen har också ett laminerat nylonfodral som är vattentätt och stretchfritt. Så oavsett om du letar efter en portabel säng för camping eller backpacking, eller om du bara behöver en extra säng för gäster, är Therm-a-Rest LuxuryLite UL Cot Large är ett utmärkt val.

 • Material: 420D 100% polyester
 • Ram: 7075 aluminium, mycket slitstarkt material
 • Sängens storlek: 65 x 192 x 35 cm (BxLxH)
 • Max belastning: 120 kg
 • Förpackningsstorlek: 55 x 15 x 14 cm

Robens Outpost Tall är en tältsäng som är speciellt utformad för att ge bekväm sömn under dina campingäventyr. Denna säng har en hög kvalitet och är tillverkad av tåliga material som är byggda för att klara av tuffa miljöer och tältläger.

En av de mest imponerande funktionerna i denna tältsäng är dess stabila ram. Konstruktionen är robust och pålitlig, och ramen är tillverkad av aluminium som ger styrka och stöd. Detta innebär att sängen är kapabel att hålla en vikt på upp till 120 kg.

Robens Outpost Tall är också enkel att montera och demontera. Det tar bara några minuter att ställa upp och ta ned sängen, vilket sparar tid och gör det enkelt att flytta runt den i tältlägret. Tältsängen är också mycket bärbar och lätt att packa ner i den medföljande väskan, så du kan enkelt ta med den på campingresor och äventyr.

 • Passar lika bra på campingen som hemma
 • Mesh för bra ventilation
 • Inga verktyg behövs för montering
 • Packpåse medföljer

En av de bästa sakerna med att vistas utomhus är att kunna njuta av den friska luften och landskapet. Men om du inte har ett bekvämt ställe att sova på kan det förstöra hela upplevelsen. Det är därför du behöver en Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Cot. Den är perfekt för alla som vill njuta av camping i lyx och komfort.

LuxuryLite Mesh Cot är tillverkad med en aluminiumram som är både lätt och robust. Meshtyget är andningsbart och hjälper dig att hålla dig sval i varmt väder. Sängen monteras snabbt och enkelt, så att du kan njuta av din campingresa från början till slut.

Varför behöver du en tältsäng?

Innan vi börjar ska vi svara på ovanstående fråga. Varför behöver du egentligen en tältsäng när ni campar? Varför inte bara köra med en luftmadrass eller ett liggunderlag i stället?

Den största fördelen med en tältsäng är att du kommer bort från marken. Även om många tältsängar bara lyfter dig några centimeter så gör det en enorm skillnad. Under natten kommer kylan i marken att kyla din madrass eller ditt liggunderlag och därmed kyla dig. Med en tältsäng skapar du en barriär av luft mellan dig och marken som skyddar dig mot det.

En annan fördel med en bra tältsäng är att den helt enkelt är bekväm. Visst finns det sköna madrasser och liggunderlag men det är svårt att slå en riktigt säng. Om du köper en bra tältsäng kommer du sova minst lika bra som hemma, oavsett vart ni har satt upp tältet.

Den sista fördelen som vi ska nämna med tältsängar är att de faktiskt skapar mer plats i tältet. Genom att höja upp dig själv lite från marken är det plötsligt möjligt att förvara till exempel väskor under sängen. På så sätt blir det mer plats över till annat i tältet, till exempel en trevlig yta att sitta på under kvällen.

Att tänka på när du köper en tältsäng

Den bästa tältsängen kommer alltid att vara den som passar dina behov bäst. Därför kan inte vi utnämna en tältsäng till marknadens bästa. Det enda vi kan göra är att hjälpa dig hitta den tältsängen som kommer fungera bäst för dig.

Tänk på vikten

Det allra första du bör tänka på när du väljer en tältsäng är vikten. Ska ni ta bilen till campingen? Då behöver du inte bekymra dig särskilt mycket om tältsängen vikt och storlek. Om ni däremot ska vandra med tält är det väldigt viktigt att du väljer en lätt och liten tältsäng. Är ni osäkra brukar vi rekommendera en lättare tältsäng. Då slipper ni oroa er om ni behöver bära den en längre sträcka.

När ska ni använda tältsängen?

En annan sak ni behöver fundera på är när ni kommer att använda tältsängen. Om den bara ska användas någon gång om året på semestern är kanske kvalité och komfort inte lika viktigt som priset. Om ni däremot ska använda den lite oftare, kanske som gästsäng, så kan det vara en bra idé att investera lite mer för att få en riktigt bra tältsäng.

När ni ska använda sängen kommer också påverka dessa hopsättning. Ska ni ha den stå i ett gästrum? Då spelar det kanske inte så stor roll eftersom ni bara behöver sätta upp den en gång. Om ni däremot ska ha med er sängen på semester kan det vara viktigt att den är enkel att sätta ihop och ta isär. Det kommer nämligen att göra semestern mycket trevligare.

Hur stor tältsäng behöver ni?

Är du en liten eller storvuxen person? Kommer det bara sova en i sängen eller vill ni gärna kunna dela? Är du lång eller är du kort? Det är väldigt viktigt att ni har en klar bild över hur stor säng ni behöver innan ni börjar leta.

Testa gärna

Det sista som kan vara bra att tänka på är att det är en bra idé att testa tältsängen innan du köper den. Då kan du till exempel se om den är för kort, för smal eller om den bara är obekväm. Många butiker har tältsängar uppställda som du kan testa innan du bestämmer dig, något vi varmt rekommenderar att du gör.

Tältsängens material

När du har listat ut hur och när ni ska använda tältsängen börjar det bli dags att titta på vilka tältsängar som uppfyller era krav. Något av de första som ni bör titta på då är materialet på tältsängen.

Tältsängens ram

Det är viktigt att tältsängens ram är gjord i ett material som är slitstark. Det är också en fördel om det är lätt för att minska tältsängen vikt. Därför brukar vi alltid rekommendera en ram gjord i aluminium. Det är en väldigt hållbar metall som också är väldigt lätt. Helt enkelt ett perfekt material för att skapa en riktigt bra tältsäng.

Tyget i tältsängen

Nu till den andra viktiga delen i en tältsäng, tyget. Tyget är den del som du kommer att sova på och därför är det självklart viktigt att det är både slitstark och bekvämt. Ett bra material som uppfyller detta är polyester och just därför är många tältsängar gjorda i just polyester.

Hur mycket vill ni betala?

Självklart vill ni inte betala för mycket för en tältsäng, det förstår vi. Samtidigt är det inte en bra idé att bara ta den billigaste tältsängen då kvalitén ofta är bristfällig. Om ni har en bra bild av när och hur ni kommer att använda er tältsäng brukar vi rekommendera att ni kollar på några olika sängar som uppfyller era kriterier. Då får ni nämligen en bra prisbild över vad en tältsäng som passar er kommer att kosta.

När ni har valt ut några bra kandidater får ni själva överväga hur mycket ni är beredda att betala. Upptäcker ni att tältsängarna som uppfyller era krav är alldeles för dyra får ni kanske fundera på vart ni är beredda att kompromissa för att få ner priset lite.

Vi hoppas att den här artikeln har gjort det lite tydligare vad du ska kolla på när du letar efter en tältsäng. Det är verkligen inte enkelt men vi finns här om du har några frågor eller funderingar. Du får också gärna höra av dig om du har några förslag på vad vi ska skriva om i framtiden!

Ha det så trevligt på campingsemestern!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *