Vill du göra det lite bekvämare för dig när du ska ut och tälta? Då finns det ingen bättre lösning än en tältsäng. Helt enkelt en säng som du enkelt kan ta med dig ut och som gör att du slipper ligga på backen och sova. Marknaden för tältsängar är stor och därför har vi bestämt oss för att skriva den här artikeln. Vi hjälper dig att hitta den bästa tältsängen för din nästa semester!

 • Tålig konstruktion
 • Lätt vikt och packvolym
 • Inga verktyg behövs för montering
 • Packpåse medföljer

Helinox Cot One Convertible Long är en fantastisk tältsäng som är perfekt för alla dina camping- och utomhusäventyr. Den är tillverkad av högkvalitativa material och designad för att ge optimal komfort och hållbarhet under lång tid.

Tältsängen är också mycket enkel att montera och packa ihop. Den har ett smart hopfällbart ramverk som gör att den kan vikas ner till en kompakt storlek och enkelt transporteras i den medföljande väskan. Detta gör den till en idealisk följeslagare för campingresor eller vandringar där vikt och packningsstorlek är viktiga faktorer.

När det gäller komfort gör Helinox Cot One Convertible Long ingen besviken. Den har en robust och stadig ram som kan stödja upp till 145 kg. Den medföljande madrassen är tillverkad av slitstarkt och bekvämt material, vilket ger en mjuk och stödjande yta att sova på. Dessutom ger sängens höjd dig avstånd från marken och skydd mot kyla och fukt, vilket gör att du kan sova i lugn och ro oavsett terräng och väderförhållanden.

Tältsängen är också konstruerad med hållbarhet i åtanke. Den robusta ramen är tillverkad av lätt men hållbart aluminium, vilket gör den stark nog att klara av påfrestningar och tuffa förhållanden. Materialen är också av hög kvalitet och tåliga mot slitage, vilket garanterar att sängen kommer att hålla länge och ge dig många års användning.

 • Material: 420D 100% polyester
 • Ram: 7075 aluminium, mycket slitstarkt material
 • Sängens storlek: 65 x 192 x 35 cm (BxLxH)
 • Max belastning: 120 kg
 • Förpackningsstorlek: 55 x 15 x 14 cm

Robens Outpost Tall är en tältsäng som är speciellt utformad för att ge bekväm sömn under dina campingäventyr. Denna säng har en hög kvalitet och är tillverkad av tåliga material som är byggda för att klara av tuffa miljöer och tältläger.

En av de mest imponerande funktionerna i denna tältsäng är dess stabila ram. Konstruktionen är robust och pålitlig, och ramen är tillverkad av aluminium som ger styrka och stöd. Detta innebär att sängen är kapabel att hålla en vikt på upp till 120 kg.

Robens Outpost Tall är också enkel att montera och demontera. Det tar bara några minuter att ställa upp och ta ned sängen, vilket sparar tid och gör det enkelt att flytta runt den i tältlägret. Tältsängen är också mycket bärbar och lätt att packa ner i den medföljande väskan, så du kan enkelt ta med den på campingresor och äventyr.

 • Passar lika bra på campingen som hemma
 • Mesh för bra ventilation
 • Inga verktyg behövs för montering
 • Packpåse medföljer

Helinox Lite Cot Black är en enastående tältsäng som kommer att förbättra din campingupplevelse avsevärt. Den är konstruerad med fokus på både komfort och portabilitet, vilket gör den till det perfekta valet för dina utomhusäventyr.

En av de främsta fördelarna med Helinox Lite Cot Black är dess lätta och hopfällbara design. Sängen är tillverkad av robust och slitstarkt material samtidigt som den är otroligt lätt. Detta gör den enkel att bära med sig och enkel att packa ner i sin medföljande väska. Oavsett om du är ute på en vandringsresa eller campingweekend, kommer du att uppskatta den enkla hanteringen och den minimala packningsstorleken.

Trots sin lätta vikt kompromissar inte Helinox Lite Cot Black när det gäller komfort. Sängen har en stark och stabil ram som kan stödja upp till 120 kg. Den medföljande madrassen är tillverkad av mjukt och bekvämt material, vilket ger en avslappnande och stödjande yta att sova på. Dessutom ger sängens höjd dig en bekväm avstånd från marken och skydd mot kyla och fukt, vilket ger en ostörd och rofylld nattsömn.

Monteringen av Helinox Lite Cot Black är snabb och enkel. Ramen har en smart fjäderbelastad design som gör att den snäpps ihop utan några verktyg. Du behöver bara fästa tyget på ramen och sängen är redo att användas på några minuter. Detta gör det till ett bekvämt val när du är trött efter en lång dag och vill snabbt sätta upp en sovplats.

Helinox Lite Cot Black är också byggd för att vara hållbar och pålitlig. Den robusta ramen är tillverkad av högkvalitativt aluminium, vilket ger den styrka och motståndskraft mot påfrestningar och användning över tid. Materialen är också utformade för att vara tåliga och tåla slitage, vilket gör att sängen kan fortsätta prestera och hålla länge.

Köpguide för tältsängar 2024

Att välja rätt tältsäng är viktigt för en bekväm och avkopplande campingupplevelse. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att hitta rätt tältsäng för dina behov:

 • Storlek och vikt: Bestäm vilken storlek och vikt på tältsängen som passar dina behov. Om du har begränsat med utrymme i tältet eller behöver bära sängen långa sträckor kan en lätt och kompakt modell vara fördelaktig. Om du prioriterar komfort och har gott om utrymme kan du välja en större och tyngre modell.
 • Material och konstruktion: Tältsängar kan vara tillverkade av olika material, inklusive metallramar och polyesterdukar. Se till att sängen är tillverkad av hållbart material som kan stå emot väderförhållanden och slitage. Kontrollera också att sängens konstruktion är stabil och robust för att undvika att den kollapsar under användning.
 • Komfort: Komfort är en viktig faktor att överväga när du väljer en tältsäng. Titta efter en säng som har tillräckligt med vaddering eller en inbyggd madrass för att ge stöd och dämpning. Justerbara rygg- och fotstöd kan också vara fördelaktiga för att anpassa sängen efter dina personliga preferenser.
 • Montering och demontering: Tältsängar bör vara enkla att montera och demontera, särskilt om du planerar att flytta dem frekvent. Undersök om sängen levereras med tydliga instruktioner och om den kan sättas upp och fällas ihop utan problem. Snabbspännsystem och hopfällbara ramar kan göra processen enklare och mer effektiv.
 • Viktkapacitet: Kontrollera viktkapaciteten för tältsängen innan du köper den. Se till att den kan bära den belastning du förväntar dig att den ska hantera. Det är också bra att överväga att köpa en säng med en viktkapacitet som är högre än din egen vikt för extra säkerhet och stabilitet.
 • Transport och förvaring: Titta på tältsängens packningsstorlek och om den kommer med en väska eller förvaringspåse för enkel transport och förvaring. En kompakt och lätt bärbar säng är idealisk för camping och resor.
 • Pris: Jämför priser och läs recensioner för olika märken och modeller av tältsängar. Sätt en budget och välj en säng som ger dig bästa möjliga kvalitet och komfort inom den prisklassen.
 • Kundrecensioner: Ta dig tid att läsa recensioner från andra kunder. Det kan ge dig insikter om sängens prestanda, hållbarhet och komfortnivå.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och göra lite forskning innan du köper en tältsäng kan du hitta en modell som passar dina behov och ger dig en bekväm och avkopplande sovupplevelse under dina campingäventyr.

Varför behöver du en tältsäng?

Innan vi börjar ska vi svara på ovanstående fråga. Varför behöver du egentligen en tältsäng när ni campar? Varför inte bara köra med en luftmadrass eller ett liggunderlag i stället?

Den största fördelen med en tältsäng är att du kommer bort från marken. Även om många tältsängar bara lyfter dig några centimeter så gör det en enorm skillnad. Under natten kommer kylan i marken att kyla din madrass eller ditt liggunderlag och därmed kyla dig. Med en tältsäng skapar du en barriär av luft mellan dig och marken som skyddar dig mot det.

En annan fördel med en bra tältsäng är att den helt enkelt är bekväm. Visst finns det sköna madrasser och liggunderlag men det är svårt att slå en riktigt säng. Om du köper en bra tältsäng kommer du sova minst lika bra som hemma, oavsett vart ni har satt upp tältet.

Den sista fördelen som vi ska nämna med tältsängar är att de faktiskt skapar mer plats i tältet. Genom att höja upp dig själv lite från marken är det plötsligt möjligt att förvara till exempel väskor under sängen. På så sätt blir det mer plats över till annat i tältet, till exempel en trevlig yta att sitta på under kvällen.

Att tänka på när du köper en tältsäng

Den bästa tältsängen kommer alltid att vara den som passar dina behov bäst. Därför kan inte vi utnämna en tältsäng till marknadens bästa. Det enda vi kan göra är att hjälpa dig hitta den tältsängen som kommer fungera bäst för dig.

Tänk på vikten

Det allra första du bör tänka på när du väljer en tältsäng är vikten. Ska ni ta bilen till campingen? Då behöver du inte bekymra dig särskilt mycket om tältsängen vikt och storlek. Om ni däremot ska vandra med tält är det väldigt viktigt att du väljer en lätt och liten tältsäng. Är ni osäkra brukar vi rekommendera en lättare tältsäng. Då slipper ni oroa er om ni behöver bära den en längre sträcka.

När ska ni använda tältsängen?

En annan sak ni behöver fundera på är när ni kommer att använda tältsängen. Om den bara ska användas någon gång om året på semestern är kanske kvalité och komfort inte lika viktigt som priset. Om ni däremot ska använda den lite oftare, kanske som gästsäng, så kan det vara en bra idé att investera lite mer för att få en riktigt bra tältsäng.

När ni ska använda sängen kommer också påverka dessa hopsättning. Ska ni ha den stå i ett gästrum? Då spelar det kanske inte så stor roll eftersom ni bara behöver sätta upp den en gång. Om ni däremot ska ha med er sängen på semester kan det vara viktigt att den är enkel att sätta ihop och ta isär. Det kommer nämligen att göra semestern mycket trevligare.

Hur stor tältsäng behöver ni?

Är du en liten eller storvuxen person? Kommer det bara sova en i sängen eller vill ni gärna kunna dela? Är du lång eller är du kort? Det är väldigt viktigt att ni har en klar bild över hur stor säng ni behöver innan ni börjar leta.

Testa gärna

Det sista som kan vara bra att tänka på är att det är en bra idé att testa tältsängen innan du köper den. Då kan du till exempel se om den är för kort, för smal eller om den bara är obekväm. Många butiker har tältsängar uppställda som du kan testa innan du bestämmer dig, något vi varmt rekommenderar att du gör.

Tältsängens material

När du har listat ut hur och när ni ska använda tältsängen börjar det bli dags att titta på vilka tältsängar som uppfyller era krav. Något av de första som ni bör titta på då är materialet på tältsängen.

Tältsängens ram

Det är viktigt att tältsängens ram är gjord i ett material som är slitstark. Det är också en fördel om det är lätt för att minska tältsängen vikt. Därför brukar vi alltid rekommendera en ram gjord i aluminium. Det är en väldigt hållbar metall som också är väldigt lätt. Helt enkelt ett perfekt material för att skapa en riktigt bra tältsäng.

Tyget i tältsängen

Nu till den andra viktiga delen i en tältsäng, tyget. Tyget är den del som du kommer att sova på och därför är det självklart viktigt att det är både slitstark och bekvämt. Ett bra material som uppfyller detta är polyester och just därför är många tältsängar gjorda i just polyester.

Hur mycket vill ni betala?

Självklart vill ni inte betala för mycket för en tältsäng, det förstår vi. Samtidigt är det inte en bra idé att bara ta den billigaste tältsängen då kvalitén ofta är bristfällig. Om ni har en bra bild av när och hur ni kommer att använda er tältsäng brukar vi rekommendera att ni kollar på några olika sängar som uppfyller era kriterier. Då får ni nämligen en bra prisbild över vad en tältsäng som passar er kommer att kosta.

När ni har valt ut några bra kandidater får ni själva överväga hur mycket ni är beredda att betala. Upptäcker ni att tältsängarna som uppfyller era krav är alldeles för dyra får ni kanske fundera på vart ni är beredda att kompromissa för att få ner priset lite.

Vi hoppas att den här artikeln har gjort det lite tydligare vad du ska kolla på när du letar efter en tältsäng. Det är verkligen inte enkelt men vi finns här om du har några frågor eller funderingar. Du får också gärna höra av dig om du har några förslag på vad vi ska skriva om i framtiden!

Ha det så trevligt på campingsemestern!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *