Det finns många olika pulsklockor på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. I den här artikeln hjälper vi dig att välja rätt puls & träningsklocka för dina behov och träningsmål.

Vi presenterar de bästa pulsklockorna 2024 på marknaden, och vi ger dig tips på hur du ska välja rätt klocka för dig.

Garmin Forerunner 955

 • Batteritid: 8,5 h – 15 dagar
 • GPS-läge: Upp till 42 timmar
 • Vattentålig ner till 50 meter
 • Minne: 32 GB
 • Garmin Pay – Kontaktlös betalning
 • Kompatibel med Spotify – Upp till 500 låtar
 • Aviseringar för e-post, sms etc.
 • Vikt: 52 g

Garmin Forerunner 955 är en avancerad träningsklocka med inbyggd GPS, skapad för att optimera din träning och förbättra återhämtningen. Klockan imponerar med sin eleganta och ergonomiska design, tillverkad av svettåligt material och utrustad med en responsiv pekskärm. Dessutom har du möjlighet att ladda ner upp till 500 låtar för att förgylla dina träningspass med musik.

När det kommer till navigation och positionering är Forerunner 955 i en klass för sig. Den har inbyggd GPS som ger exakt positionering under dina träningspass och är kompatibel med topografiska kartor för äventyr i terrängen. Aldrig har det varit enklare att utforska nya platser och hålla koll på din rutt.

Forerunner 955 ger dig djupgående insikter om din träning och återhämtning. Det inkluderar analys av träningsbelastning, aerob och anaerob träningseffekt, pulsmätning, syremätning, energiövervakning, återhämtningstid och prestationsprognoser. Klockan är även utrustad med funktioner för hälsa, säkerhet och spårning, samt stöd för kontaktlösa betalningar.

Den robusta skärmen och vattentåliga egenskaperna gör klockan lämplig för alla typer av träning, inklusive simning. Och för att passa din personliga stil finns den tillgänglig i flera färgalternativ. Med Forerunner 955 får du en komplett träningsupplevelse med avancerade funktioner och stilfull design.

Trots den imponerande funktionslistan överraskar Forerunner 955 med sin långa batteritid. Du kan lita på klockan under långa träningspass eller äventyr utan att behöva oroa dig för att batteriet tar slut.

Garmin Fenix 7

 • Batteritid: Upp till 18 dagar
 • GPS-läge: Upp till 57 timmars batteritid
 • Vattentålig ner till 100 meter
 • Garmin Pay – Kontaktlös betalning
 • Dagliga träningsförslag
 • Minne på 16 GB.
 • Testad enligt amerikansk militär standard
 • Vikt: 79 g

Fēnix-serien omfattar flera modeller, och Standard Edition är det perfekta valet för den som söker en mångsidig GPS-utrustad multisportklocka som kan hålla jämna steg med din träningsrytm sju dagar i veckan. Den är konstruerad för att passa en bred skala av idrotter och erbjuder profiler för aktiviteter som vandring, klättring och cykling.

Pulsklockan levereras med förinstallerade sport- och träningsappar samt dagliga träningsförslag. Du kan övervaka puls, hjärtfrekvens, stressnivå och sömn, och dessutom få insikter och mätvärden relaterade till din träning. Den 1,3-tums skärmen har en atletisk design, omges av förstärkt glas och en ram i rostfritt stål. Klockan är utrustad med ett nytt pekskärmsgränssnitt för snabb åtkomst till alla inställningar och funktioner, som även kan hanteras med fysiska knappar. Den har genomgått tester enligt amerikansk militär standard och är vattentålig ner till 100 meter.

Skidåkare kan dra nytta av SkiView-kartor för att få information om namn och svårighetsgrader på över 2000 skidorter. ClimbPro-appen visar detaljer om kommande stigningar, lutningar, distans och höjdökning för cykelleder. Mountainbike-entusiaster kan spåra varje träningspass med Grit™- och Flow™-mätningar som analyserar sluttningar och svårighetsgrader. Golfspelare kommer uppskatta CourseView-kartor som täcker över 42 000 golfbanor världen över. Klockan möjliggör även övervakning av andningsmönster under vardagen, sömnen eller under yogapass.

Fēnix 7 låter dig lagra musik från populära tjänster som Spotify och utföra betalningar med Garmin Pay. I Smartwatch-läge erbjuder den imponerande 18 dagars batteritid och med GPS-läge sträcker sig batteritiden upp till 57 timmar.

Garmin Forerunner 255 Music

 • Batteritid: Upp till 14 dagar
 • GPS-läge med musik: Upp till 30 timmars batteritid
 • Vattentålig ner till 50 meter
 • Garmin Pay – Kontaktlös betalning
 • Kompatibel med Spotify – Upp till 500 låtar
 • Vikt: 49 g

Garmin Forerunner 255 Music är en klocka i mellanprisklassen och räknas som en av Garmins mest populära modeller. Den är det ultimata valet för den dedikerade löparen som även uppskattar musik under träningspassen. Perfekt för triathlonentusiasten som vill ha en mångsidig klocka som passar för löpning, cykling och simning.

Utrustad med inbyggd GPS och avancerad multibands-GPS-teknologi ger klockan noggrann platsspårning och biometrisk data. Pulsklockan övervakar din puls kontinuerligt och ger dig värdefull information om din hjärtfrekvens, så att du enkelt kan hålla koll på om den är för hög eller låg. Med den senaste Garmin-mjukvaran och funktionen Garmin Coach får du tillgång till anpassningsbara träningsprogram som synkroniseras direkt med klockan, vilket ytterligare förbättrar din träningsupplevelse.

Musikälskare kommer att uppskatta den inbyggda musiklagringen som gör det möjligt att ta med upp till 500 låtar och spellistor från populära plattformar som Spotify. I GPS-läge med musik når batteritiden upp till imponerande 30 timmar, vilket ger långa och krävande träningspass. Om du väljer att använda klockan i smartwatch-läge kan du njuta av en imponerande batteritid på upp till 14 dagar.

Köpguide pulsklocka

En pulsklocka är användbar och populär för dem som är intresserade av att övervaka sin hälsa och träning. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att välja rätt pulsklocka för dina behov:

Identifiera dina träningsbehov

 • Först och främst, vad är dina träningsmål? Vill du bli en bättre löpare? Förlora vikt? Eller bara hålla dig frisk och aktiv?
 • Behöver du GPS för att spåra dina träningsrutter? Eller är du nöjd med att använda en karta eller kompass?
 • Vad tycker du är viktigt för en pulsklocka? Komfort? Batteritid? Eller kanske funktioner som sömnövervakning eller stressmätning?

Jämför grundläggande funktioner

Börja din jämförelse med de grundläggande funktionerna som alla pulsklockor bör erbjuda. Det inkluderar pulsmätning, GPS, aktivitetsmätning, kaloriförbränning och vattentålighet. Se till att dessa grundläggande funktioner uppfyller dina krav och förväntningar.

Mätning av puls och hjärtfrekvens

Pulsmätning är en viktig funktion för alla pulsklockor. Men det finns olika sätt att mäta puls. Optiska pulsmätare på handleden är vanliga, men de kan vara mindre exakta än bröstremmar.

Aktivitetsmätning

Välj en pulsklocka som kan mäta olika typer av aktiviteter, såsom löpning, cykling, simning och andra sporter du är intresserad av. Den bör också kunna räkna steg och övervaka kaloriförbränning.

GPS-funktion

För dem som är intresserade av utomhusträning är inbyggd GPS en viktig funktion för att spåra rutten och distansen noggrant.

En pulsklocka med inbyggd GPS är idealisk för resenärer som vill utforska nya platser genom löpning, cykling eller vandring. Det ger möjlighet att spåra träningsrutter och upptäcka nya områden.

Vattentålighet

Om du planerar att använda pulsklockan vid simning eller andra vattenaktiviteter, se till att den är vattentålig. Vattentåligheten mäts i ATM, och en pulsklocka med minst 5 ATM är lämplig för simning.

Batteritid och laddningsmetod

Batteritiden är en kritisk faktor, särskilt om du har långa träningspass eller planerar att använda pulsklockan under resor. Jämför batteritiderna mellan olika modeller och överväg hur klockan laddas – USB-laddning, induktiv laddning eller batteribyte.

En lång batteritid är en extra viktig funktion för resenärer, särskilt om du är på resande fot under längre perioder utan möjlighet att ladda enheten regelbundet.

Kolla hur länge batteriet varar och om det passar dina behov. Vissa klockor har kort batteritid men erbjuder avancerade funktioner, medan andra har längre batteritid men kanske färre funktioner.

Användarvänlighet och gränssnitt

Granska användargränssnittet och hur lätt det är att navigera genom klockans olika funktioner. Touchscreen och fysiska knappar är vanliga, och det är viktigt att det är enkelt att använda under träning. En lättanvänd och intuitiv pulsklocka gör träningsupplevelsen smidigare. Kolla användarrecensioner och experttester för att få insikt i hur väl gränssnittet fungerar och om det passar din preferens.

App-kompatibilitet och synkronisering

Kontrollera om pulsklockan är kompatibel med de appar och plattformar du föredrar att använda för att övervaka och analysera din träningsdata. Smidig synkronisering med din smartphone eller dator är en viktig aspekt.

Design och komfort

Välj en pulsklocka som passar din personliga stil och är bekväm att bära under längre perioder, särskilt om du planerar att använda den hela dagen. En pulsklocka som du inte trivs med att bära kommer sannolikt att hamna i byrålådan. Överväg designen, storleken och materialet på klockan. Om möjligt, prova den eller läs recensioner om dess komfort under långvarig användning.

Avancerade funktioner: Förbättra din hälsa och prestation

Vissa pulsklockor erbjuder extra funktioner som sömnanalys, stressmätning och syremättnad i blodet. Fundera över vilka hälsoparametrar som är viktiga för dig.

För dem som vill ha mer än grundläggande funktioner kan avancerade alternativ vara attraktiva. Det kan inkludera saker som pulsoximetri, avancerade träningsprogram, sömnanalys, och mer. Bedöm om dessa funktioner är relevanta för dina mål och om de rättfärdigar en högre prislapp.

Sömnövervakning och återhämtning

Funktioner för sömnövervakning och återhämtning blir ännu viktigare när du reser och din sömnrutin kan vara störd. Det hjälper dig att anpassa din träning och hälsa efter ditt välbefinnande.

För att hantera eventuell reserelaterad stress kan en pulsklocka med stressmätning och avslappningsfunktioner vara till nytta.

Pris och garantier

Slutligen, överväg din budget och jämför priset på de pulsklockor som uppfyller dina krav. Kolla också garantivillkoren för att se till att du är täckt om något går fel.

Vilken pulsklocka passar för olika sporter?

Vilken pulsklocka som passar bäst för din sport beror på vilken typ av aktivitet du ägnar dig åt och vilka specifika funktioner du behöver. Här är några riktlinjer för att välja en pulsklocka som är anpassad för olika typer av sporter:

 • Löpning – Välj en pulsklocka med inbyggd GPS för att mäta distans och hastighet exakt. Funktioner som löpdynamik och vertikal oscillation kan vara användbara för löpare som vill förbättra sin löpteknik.
 • Cykling – En pulsklocka med inbyggd GPS och hastighetsmätare är viktig. Om du är en seriös cyklist kan du överväga en pulsklocka som är kompatibel med trådlösa hastighets- och kadenssensorer. Det bör också vara vattentåligt och ha cykelspecifika funktioner.
 • Simning – Välj en vattentät pulsklocka som kan spåra simningsdata som varv, längd och simningseffektivitet. Optiska pulsmätare fungerar bra för simning, men se till att klockan är utformad för användning i vatten.
 • Gymträning och styrketräning – En pulsklocka med inbyggd pulsmätare och fokus på styrketräning kan vara lämplig. Vissa pulsklockor har också inbyggda rörelsesensorer för att mäta reps och upprepningar.
 • Trailrunning och vandring – En pulsklocka med robust konstruktion, inbyggd GPS och höjdmätare för att mäta terrängförändringar. Batteritiden är också viktig för längre utomhusaktiviteter.
 • Orientering – Välj en pulsklocka med inbyggd GPS och kompass för noggrann spårning och navigation. Topografiska kartor ger detaljerad terränginformation, och lång batteritid är viktigt för täckning under längre evenemang.
 • Skidåkning – Skidåkare bör prioritera pulsklockor med inbyggd GPS och höjdmätare för spårning av skidturer och mätning av höjdändringar. Temperatursensorer och pulkahjälpmedel kan vara extra fördelaktiga.
 • Golf – Golfentusiaster bör leta efter pulsklockor med inbyggd GPS och detaljerad baninformation för att mäta avstånd till hål och hinder. Automatisk slagregistrering och gröna statistikfunktioner kan förbättra spelstatistiken.
 • Allmän träning och daglig aktivitet – En mångsidig pulsklocka med grundläggande funktioner som stegräkning, sömnövervakning och pulsmätning är tillräcklig. Batteritid och användarvänlighet är också viktiga aspekter.

Innan du köper en pulsklocka är det viktigt att göra en lista över dina specifika behov och önskemål baserat på den sport eller träning du utför. Jämför olika modeller, läs recensioner och se till att den valda pulsklockan möter dina krav.

För att hitta den bästa pulsklockan för dig behöver du jämföra olika modeller baserat på dina behov. Bäst i test innebär inte alltid den dyraste eller mest avancerade klockan, utan den som passar just dina träningsvanor och målsättningar.

Ta dig tid att läsa recensioner, ställ frågor och gör en välgrundad beslut. På så sätt säkerställer du att din nya pulsklocka blir en trogen följeslagare på din träningsresa.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *