När du ska ut och resa är det viktigt att ha en resväska som är både bekväm och funktionell. Det finns många olika typer av resväskor att välja mellan, så det är viktigt att ta hänsyn till dina behov och budget innan du gör ett köp.

I den här artikeln kommer vi att ge dig en översikt över olika typer av resväskor, hur du väljer rätt resväska och våra rekommendationer för de bästa resväskorna 2024.

Bäst i test resväska 2024

Att hitta den bästa resväskan för dina behov kan vara en utmaning. Med så många olika märken och modeller på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men efter noggranna tester av olika resväskor har vi sammanställt en lista över bäst i test resväskor. Vi har undersökt allt från hållbarhet till kapacitet och smidighet för att hjälpa dig att hitta den perfekta resväskan för dina resor. Läs vidare för att ta reda på vilka resväskor som toppar vår lista.

EPIC Phantom SL

 • Material: Polypropylen
 • Finns i flera olika färger
 • Garanti: 5 års garanti
 • Storlekar: 3 st (37 L (2,2 kg) 67 L (3 kg) 95 L (3,8 kg))
 • Lås: TSA-lås, låsbar dragkedja

Resväskan EPIC Phantom SL har inte bara imponerat resenärer runt om i världen med sin stilrena design och överlägsna funktionalitet, den har också kammat hem titeln som ”bäst i test” hos flera välkända testsidor så som Bäst-i-test.se och  Pricerunner. Med sin kombination av högkvalitativa material, innovativa funktioner och användarvänlig design har den gjort ett starkt intryck på kritiker och experter inom resebranschen.

 • Design: En av de mest framträdande egenskaperna hos EPIC Phantom SL är dess stilrena och moderna design. Tillgänglig i flera olika färger, finns det en Phantom SL som passar varje resenärs smak och stil. Oavsett vilken färg du väljer kommer denna resväska att ge dig en känsla av sofistikerad elegans och göra dig till en trendig resenär.
 • Hållbarhet: EPIC Phantom SL är konstruerad med enastående hållbarhet i åtanke. Tillverkad av högkvalitativa material som polypropylen, är denna väska byggd för att klara av de tuffaste resorna utan att visa tecken på slitage. Dess slitstarka konstruktion och tåliga komponenter gör att den kan hantera alla påfrestningar som en resa kan innebära, från att kastas runt på bagageband till att transporteras i trånga bagageutrymmen.
 • Funktionalitet: EPIC Phantom SL erbjuder också en mängd praktiska funktioner för att göra din resa så bekväm som möjligt. Med expanderbara fack som ger dig extra packutrymme när du behöver det, 360-graders dubbelhjul för smidig manövrering och justerbara teleskophandtag för att anpassa väskan efter din längd, är denna väska designad med användarvänlighet i åtanke.
 • Säkerhet: När det gäller säkerhet är EPIC Phantom SL också en pålitlig följeslagare. Med integrerade TSA-lås kan du vara säker på att dina tillhörigheter är skyddade under hela din resa. TSA-låsen gör det möjligt för säkerhetspersonal att kontrollera innehållet i din väska utan att behöva bryta upp låset, vilket minskar risken för skador på väskan eller stöld av dina ägodelar.
 • Storlek: EPIC Phantom SL finns i flera olika storlekar, inklusive kabinväska och större modeller för längre resor. Oavsett om du behöver en kompakt väska för en helgresa eller en rymlig resväska för en lång semester, finns det en Phantom SL som passar dina behov och krav på packning.

American Tourister Bon Air DLX

 • Material: tåligt och slittåligt polypropen
 • Finns i flera färger och storlekar
 • Volym: Expanderbar kapacitet upp till 15 liter
 • Lås: TSA-lås för ökad säkerhet
 • Vikt: 3,4 kg

American Tourister Bon Air DLX är en resväska som kombinerar stil, hållbarhet och funktionalitet för att göra din resa både bekväm och stilfull. Den är en del av Bon Air-serien från American Tourister, som är känd för sina högkvalitativa resväskor.

 • Design: En av de första sakerna som du kommer att märka med Bon Air DLX är dess moderna och snygga design. Den är tillgänglig i flera olika färger, inklusive klassiskt svart, gul, röd och två blåa nyanser. Oavsett vilken färg du väljer kommer denna resväska att göra dig till en trendig resenär med stil.
 • Hållbarhet: En av de stora fördelarna med Bon Air DLX är dess hållbarhet. Den är tillverkad av starkt och motståndskraftigt polypropenmaterial som är känt för att vara tåligt och slittåligt. Detta gör att den klarar av att hantera de påfrestningar och påföljder som ofta uppstår under resor, såsom att kastas runt på bagageband, lastas i bilar och hanteras av flygpersonal. Den är också motståndskraftig mot repor, vilket gör att den behåller sin ursprungliga glans även efter flera resor.
 • Funktionalitet: Bon Air DLX har också en praktisk och funktionell design. Den har en expanderbar kapacitet som kan ökas med upp till 15 liter, vilket ger dig mer utrymme för att packa dina kläder och tillhörigheter. Dessutom har den en tystgående hjulsystem som gör att du kan rulla den smidigt och tyst över olika ytor, vilket minimerar ljudnivån och gör din resa bekvämare. Handtaget är justerbart och låsbart i flera olika höjder, vilket gör att du kan anpassa det efter din längd och förflytta dig bekvämt.
 • Säkerhet: När det gäller säkerhet har Bon Air DLX ett integrerat TSA-lås, vilket är viktigt för att säkerställa att dina värdesaker och personliga ägodelar är skyddade under din resa. TSA-låset gör det möjligt för säkerhetspersonalen att kontrollera innehållet i din resväska utan att behöva bryta upp låset, vilket minskar risken för att din resväska skadas eller dina ägodelar blir stulna.
 • Storlek: Bon Air DLX finns i flera olika storlekar, inklusive 33 cm och 66 cm, vilket ger dig möjlighet att välja den storlek som bäst passar dina resebehov och krav på packning. Oavsett om du är ute efter en kabinväska för en kortare resa eller en större resväska för en längre semester, finns det en Bon Air DLX som kan rymma allt du behöver för din resa.

Sammanfattningsvis är American Tourister Bon Air DLX en pålitlig och stilfull resväska som erbjuder hållbarhet, funktionalitet och säkerhet för att göra din resa smidig och bekväm.

Cavalet Malibu

 • Mått: B 45 x H 76 x D 33 cm
 • Volym: 95-118 liter (expanderbar)
 • Vikt: 4,2 kg
 • Lås: TSA-kompatibla lås
 • Material: Högkvalitativt och tåligt 100% Virgin ABS

Cavalet Malibu är en resväska som kombinerar stil och funktionalitet på ett elegant sätt. Med sin höga kvalitet och sofistikerade design är denna resväska ett pålitligt val för den moderna resenären som söker både hållbarhet och estetik i sitt resande.

 • Design: En av de första sakerna som fångar ens uppmärksamhet är Cavalet Malibus stilrena utseende. Väskan är tillverkad i slitstarkt och lätt material, vilket gör den enkel att hantera och transportera. Den finns i flera olika färger och mönster, vilket gör att du kan välja en som passar din personliga stil. Oavsett om du föredrar en klassisk svart eller en iögonfallande färg, kommer Cavalet Malibu att få dig att sticka ut på resan.
 • Funktionalitet: Förutom sin eleganta design är Cavalet Malibu även mycket funktionell. Väskan har fyra dubbelhjul som gör den lätt att manövrera i trånga utrymmen, som i flygplatser eller trånga korridorer. Det ergonomiska teleskophandtaget ger dig en bekväm och smidig dragupplevelse.
 • Säkerhet: Väskan har även ett fast TSA-kompatibelt lås, vilket gör att du kan resa säkert utan att behöva oroa dig för att din packning ska bli stulen eller skadas.
 • Storlek: Cavalet Malibu har gott om utrymme för att rymma allt du behöver för din resa. Den expanderbara designen gör att du kan öka packningsutrymmet med upp till 25%, vilket är perfekt för längre resor eller för att få plats med eventuella souvenirs på vägen hem. Insidan av väskan är välorganiserad med flera fickor och avdelningar som gör det enkelt att hålla dina kläder och tillhörigheter i ordning under resan.
 • Hållbarhet: En annan imponerande egenskap hos Cavalet Malibu är dess hållbarhet. Väskan är tillverkad i högkvalitativa material som är avsedda att tåla påfrestningarna från resande, vilket gör den till en långsiktig investering. Den är konstruerad för att vara reptålig och vattentålig, vilket ger dig extra trygghet under dina resor, oavsett väderförhållandena. Cavalet Malibu är helt enkelt byggd för att hålla och klara av de påfrestningar som resande kan innebära.

Sammanfattningsvis är Cavalet Malibu en resväska som erbjuder både stil och funktion i en elegant kombination.

Samsonite S’Cure

 • Material: Flowlite som är tåligt och vattentätt
 • Lås: Patenterat ”Three-point locking system”
 • Storlek: Finns i olika storlekar
 • Vikt: 5,3 kg
 • Volym: 34 – 138 liter

När det kommer till att resa, är det viktigt att ha en resväska som är både hållbar och pålitlig. En av de mest populära resväskorna på marknaden idag är Samsonite S’Cure. Med sin innovativa design och överlägsna kvalitet har den blivit en favorit bland resenärer världen över. Här kommer en närmare titt på vad som gör Samsonite S’Cure till den perfekta resväskan för dina resor.

 • Hållbarhet: Samsonite S’Cure är känd för sin robusta konstruktion. Tillverkad av ett specialutvecklat material kallat Flowlite, är den extremt tålig och kan stå emot hårda behandlingar under resans gång. Den är även vattentät, vilket gör att dina ägodelar förblir skyddade även vid dåligt väder eller olyckliga spill. Med en Samsonite S’Cure resväska kan du känna dig trygg att dina tillhörigheter är säkra.
 • Säkerhet: En av de mest imponerande funktionerna hos Samsonite S’Cure är dess låssystem. Den är utrustad med det patenterade ”Three-point locking system” som gör att dina ägodelar förblir säkra och skyddade. Låssystemet är enkelt att använda och ger ett extra lager av säkerhet för att förhindra att någon obehörig får tillgång till din resväska.
 • Funktionalitet: Samsonite S’Cure är också känd för sin smarta design. Den har fyra hjul som är lätta att manövrera och gör att du kan förflytta dig smidigt även på trånga platser. Väskan har även ett justerbart teleskophandtag som gör att du kan anpassa höjden efter dina behov, vilket gör det enkelt att dra väskan bakom dig utan att behöva böja dig. Inuti finns det olika fack och förvaringsmöjligheter som hjälper dig att organisera dina kläder och tillhörigheter på ett smidigt sätt.
 • Design: Utöver sin funktionalitet är Samsonite S’Cure även känd för sin stilrena och eleganta design. Den finns i olika färger och finishar att välja mellan, vilket gör att du kan hitta en modell som passar din personliga stil och preferenser. Väskan har även en sofistikerad look som ger ett professionellt intryck och gör att du kan resa i stil oavsett om det är för affärs- eller fritidsresor.

Samsonite S’Cure är en pålitlig och hållbar resväska som är perfekt för alla typer av resor. Dess innovativa design, överlägsna kvalitet och praktiska funktioner gör den till ett utmärkt val för resenärer som letar efter en pålitlig och stilren resväska.

Mjuka resväskor bäst i test

När det kommer till att välja den perfekta resväskan för dina äventyr, är mjuka resväskor en populär och praktisk valmöjlighet. Genom att kombinera lätthet och flexibilitet erbjuder dessa väskor en smidig resupplevelse utan att kompromissa med hållbarhet. I detta bäst i test sammanfattas de främsta mjuka resväskorna, där vi tar hänsyn till kvalitet, design och användarvänlighet.

Cavalet Cargo

 • Material: Slitstark polyester
 • Vikt: 3.7 kg
 • Volym: 95L
 • Mått: 90x38x30cm
 • Finns i flera olika storlekar

Är du redo för nästa äventyr? Med Cavalet Cargo Hjulbag 95 L blir varje resa en smidig och bekväm upplevelse. Denna rymliga och robusta hjulväska är designad för att förenkla ditt resande.

 • Storlek: Cavalet Cargo Hjulbag 95 L kombinerar stil med funktionalitet. Den stora kapaciteten på 95 liter ger dig gott om utrymme för att packa alla dina väsentligheter och mer. Oavsett om du är på en weekendresa eller en längre resa, kommer du att uppskatta det generösa lagringsutrymmet som denna hjulväska erbjuder.
 • Hållbarhet: Tillverkad av högkvalitativt material är Cavalet Cargo Hjulbag 95 L byggd för att klara de tuffaste resförhållandena. Den slitstarka konstruktionen och de förstärkta sömmarna säkerställer att din packning förblir säker och oskadd under hela resan. Oavsett om du reser över berg och dalar eller navigerar genom hektiska flygplatser kommer denna hjulväska att hålla stilen intakt.
 • Funktionalitet: Cavalet Cargo Hjulbag är utformad med praktiska detaljer för att förenkla din resa. De flera handtagen gör det enkelt att lyfta och bära väskan när det behövs. Den stora öppningen med dragkedja ger enkel åtkomst till huvudfacket, medan de extra fickorna på utsidan ger plats för småprylar och viktiga dokument.
  Tack vare de robusta hjulen och det justerbara teleskopiska handtaget är Cavalet Cargo Hjulbag 95 L lättrullad och enkel att manövrera. Du kan smidigt navigera genom trånga utrymmen och långa korridorer utan ansträngning. Resandet blir en lek med denna praktiska hjulväska.
  Design: Cavalet Cargo Hjulbag 95 L kombinerar funktionalitet med stil. Den moderna och eleganta designen gör att du reser med stil, oavsett destination.

Slutligen, om du söker efter en pålitlig, rymlig och snygg hjulväska för dina resor, leta inte längre. Cavalet Cargo Hjulbag 95 L är den perfekta följeslagaren för att göra dina resor enklare och mer njutbara. Gör varje ögonblick på vägen minnesvärt med denna exceptionella hjulväska från Cavalet.

Köpguide för resväskor

En resväska är en viktig del av din packning när du reser. Det är en plats för att förvara och skydda dina ägodelar under din resa.

Men med så många olika typer och storlekar av resväskor att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Här är en köpguide för att hjälpa dig att välja den bästa resväskan för dina behov.

Material på resväskor

Storlek

Först och främst, tänk på hur länge du planerar att resa och vad du behöver packa. Vill du ha en resväska som rymmer alla dina saker för en längre resa, eller behöver du bara en liten weekendväska? Om du ska resa i en vecka eller mer, rekommenderas en stor resväska med en kapacitet på minst 75-100 liter. För kortare resor och weekendturer, är en liten resväska på 35-50 liter tillräcklig.

Mjuk eller hård resväska

Både mjuka och hårda resväskor har sina fördelar och nackdelar, och valet mellan dem beror på dina specifika behov och preferenser.

Mjuka resväskor är vanligtvis gjorda av tyg och är mer flexibla än hårda resväskor. De är lättare och mer lätt packade, och de har oftast mer utrymme för packning. De är också vanligtvis billigare än hårda resväskor. Dock är mjuka resväskor mindre skyddade än hårda väskor, och de är oftast inte lika slittåliga.

Hårda resväskor är gjorda av material som plast eller kompositmaterial, och de är mer robusta och slittåliga än mjuka väskor. De erbjuder också bättre skydd för dina ägodelar och håller bättre formen än mjuka resväskor. Men hårda resväskor är vanligtvis tyngre än mjuka väskor, och de har ofta mindre packningsutrymme. De är också oftast dyrare än mjuka resväskor.

Det är viktigt att överväga dina behov och preferenser när du väljer mellan en mjuk eller hård resväska. Ska du resa med mycket utsatta föremål, som exempelvis elektronik, kan en hård resväska vara den bästa valet. Men om du vill ha en resväska som är lätt att bära och packa, och inte behöver skydda dina ägodelar så mycket, kan en mjuk resväska vara det bästa valet.

Material

Nästa faktor att överväga är väskans material. De flesta resväskor är gjorda av polyester eller nylon, som är lätta, slittåliga och lätt att rengöra. Andra material som läder och konstläder är också tillgängliga, men de är ofta tunga och svårare att rengöra. För extra skydd mot väder och slitage, välj en resväska med en extra tjock plastfilm eller en vattentät ytbehandling.

Funktioner

Tänk på vilka funktioner du vill ha i din resväska. Vill du ha hjul och ett utdragbart handtag för enkel transport, eller föredrar du en ryggsäck som är lätt att bära på din rygg? Vissa resväskor har också fack för att organisera dina saker, som en på insidan för skor eller en för packning av små saker. Andra har också en extra bärsele för enkel transport på långa sträckor.

Hjulen

Hjulen på en resväska är en viktig funktion att överväga när du köper en resväska. Hjulen påverkar hur enkelt det är att rulla väskan och hur den presterar på olika underlag.

Det finns tre typer av hjul på resväskor: fasta hjul, 360-graders hjul och tvåstegshjul.

 • Fasta hjul är de mest traditionella hjulen på resväskor. De är vanligtvis enkla och billiga, men de fungerar bäst på jämna ytor. De är mindre flexibla än andra hjul och kan vara svåra att manövrera på ojämna ytor.
 • 360-graders hjul är mer flexibla och lättare att rulla än fasta hjul. De kan rulla i alla riktningar, vilket gör det enklare att manövrera väskan. De är också bättre på ojämna ytor än fasta hjul. Men de är vanligtvis dyrare än fasta hjul.
 • Tvåstegshjul är en hybrid mellan fasta hjul och 360-graders hjul. De har en högre profil än 360-graders hjul och är bättre på ojämna ytor, men de är fortfarande enklare att manövrera än fasta hjul.

Välj hjulen på din resväska beroende på vart du planerar att resa och vilken typ av underlag du kommer att möta. Om du planerar att resa på jämna ytor, som exempelvis en storstad, är fasta hjul tillräckliga. Men om du planerar att resa till en plats med ojämna ytor, som exempelvis en bergig region, bör du överväga 360-graders hjul eller tvåstegshjul.

Resväskans inredning

Inredningen i en resväska är lika viktig som dess utsida, eftersom den påverkar hur lätt det är att organisera och packa dina ägodelar. Här är några faktorer att överväga när det gäller resväskans inredning:

 • Fack: Många resväskor har olika fack och förvaringsmöjligheter, som exempelvis fack för skor, plagg och tillbehör. Se till att välja en väska med fack som passar dina behov och som ger dig möjlighet att organisera och hitta dina ägodelar snabbt och enkelt.
 • Kompression: Kompressionsstroppar och kompressionssystem kan hjälpa till att hålla din väska organiserad och minimera den lediga platsen. Detta gör det lättare att packa mer än vad som fysiskt går att få plats i väskan.
 • Innerfoder: Ett bra innerfoder hjälper till att skydda dina ägodelar från repor och skador. Välj en resväska med ett högkvalitativt och lätt att rengöra innerfoder.
 • Hållare för platt elektronik: Många resväskor har speciella fack för platt elektronik, som exempelvis laptops och surfplattor. Se till att välja en väska med en passande hållare för din elektronik.
 • Tillbehörshållare: Tillbehörshållare, som exempelvis hållare för pennor och nycklar, hjälper till att hålla små saker organiserade och lätta att hitta. Välj en resväska med en inredning som passar dina behov och som ger dig möjlighet att organisera och skydda dina ägodelar under resan.

Resväska med TSA-lås

Ett TSA-lås (Transportation Security Administration) är en typ av resväsklås som är godkänt av Transport Security Administration i USA. Detta innebär att TSA-agenter har nyckeln till låset och kan öppna och inspektera väskan vid behov, utan att skada låset eller väskan.

Användning av ett TSA-lås är frivilligt, men det kan underlätta säkerhetskontroller vid flygplatser och andra säkerhetskontroller. Om TSA-agenter behöver inspektera din väska, kan de göra det snabbt och effektivt med hjälp av sin nyckel, utan att skada din väska eller dina ägodelar.

Det är viktigt att notera att även om ett TSA-lås är ett säkrare sätt att låsa din väska, garanterar det inte fullständigt skydd för dina ägodelar. TSA-agenter är fortfarande skyldiga att följa säkerhetsprocedurer och det är fortfarande möjligt för tjuvar att ta sig in i en väska med ett TSA-lås.

Om du planerar att resa till USA eller en annan plats där TSA-lås är vanliga, kan det vara en bra idé att investera i en resväska med ett TSA-lås. Det hjälper dig att undvika potentiella problem vid säkerhetskontroller och ger dig extra lugn i tanken om att din väska är säkrare.

Vad kostar resväskor?

Priset på en resväska varierar beroende på storlek, material och funktioner. En billig resväska kan vara tillräcklig för en weekendresa, men för längre resor och mer intensiv användning, är det viktigt att investera i en ordentlig resväska som är robust, har det utrymme du behöver och håller med tiden.

Pris baserat på budget

 • Priset för en högkvalitativ resväska kan variera från 1000 till 5000 kronor eller mer, beroende på märke och funktioner.
 • Billigare resväskor går för mellan 200 – 1000 kronor.

Sammanfattning

Slutligen, när du har bestämt dig för storlek, material, funktioner och budget, är det viktigt att prova väskan och kontrollera att den är bekväm att bära och att alla fack och funktioner är tillgängliga och lätta att använda.

Att investera i en högkvalitativ resväska är viktigt för en bekymmersfri resa. Genom att följa denna köpguide kan du välja en resväska som passar dina behov och hjälper dig att förvara och skydda dina ägodelar under din resa.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *