Att ha rätt kreditkort medan du reser kan vara avgörande för att göra din upplevelse smidigare och mer givande. Med det bästa kreditkortet för resor kan du dra nytta av förmåner som försäkringar, resebelöningar och lounge-tillgång, samtidigt som du undviker uttagsavgifter och andra oväntade kostnader. I denna artikel kommer vi att utforska några av de mest rekommenderade kreditkorten för resor och vad de har att erbjuda.

Bank Norwegian

För dem som ofta befinner sig på flygplatser och söker maximala fördelar, kan Bank Norwegian-kortet vara det bästa valet. Kortet ger dig generösa poäng på alla dina inköp, och dessa poäng kan enkelt omvandlas till rabatterade flygresor och andra reseutgifter.

Dessutom erbjuder Bank Norwegian-kortet fördelar som lounge-access, reseförsäkring och möjligheten att samla CashPoints som kan användas för att betala delar av din resa. Ett extra plus är att kortet inte tar ut några uttagsavgifter när du använder det utomlands.

Årsavgift
0 kr

Maxkredit
150 000 kr

Ränta
19.99 %

Räntefria dagar
45 dagar

Resurs World

Resurs World-kortet är ett populärt val bland resenärer. Det erbjuder förmåner som reseförsäkring, bonuspoäng, lounge access och conciergetjänster. Med kortet får du en omfattande reseförsäkring som täcker allt från sjukvård till förlorat bagage.

Du tjänar bonuspoäng för dina köp som kan användas för flygresor, hotell och shopping. Lounge access ger dig avslappning och bekvämligheter på flygplatser. Conciergetjänster hjälper med bokningar och arrangemang. Resurs World-kortet gör din resa tryggare och mer förmånlig. Läs igenom villkoren och se till att det passar dina behov och resvanor.

Årsavgift
1068 kr

Maxkredit
200 000 kr

Ränta
17.32 %

Räntefria dagar
60 dagar

Re:member flex

re:member flex är ett populärt kreditkort som erbjuder flexibilitet och förmåner för sina användare. Med re:member flex-kortet har du möjlighet att välja olika betalningsalternativ, inklusive delbetalning och räntefri avbetalning. Det ger dig frihet att anpassa dina betalningar efter dina behov.

Kortet erbjuder också ett generöst cashback-program där du kan få pengar tillbaka på dina köp. Dessutom får du tillgång till förmånliga erbjudanden och rabatter hos utvalda samarbetspartners.

Årsavgift
0 kr

Maxkredit
120 000 kr

Ränta
9,74 – 24,74 %

Räntefria dagar
56 dagar

Marginalen Traveller

Ett populärt val för resenärer är Marginalen Traveller-kortet. Det erbjuder en rad fördelar som passar både den flitiga och sporadiska resenären. Kortet ger dig en attraktiv reseförsäkring som täcker allt från förlorat bagage till sjukvårdskostnader under resan.

Dessutom kan du tjäna poäng på alla dina köp som senare kan användas för flygresor, hotell eller hyrbilar. Kortet har också lounge-access på utvalda flygplatser runt om i världen och en dedikerad conciergetjänst för att hjälpa dig att organisera och boka resor.

Årsavgift
395 kr

Maxkredit
150 000 kr

Ränta
16.90 %

Räntefria dagar
50 dagar

Fördelar med kreditkort för resor

Att använda ett kreditkort speciellt utformat för resor kan ge flera fördelar som kan göra din resa smidigare och mer förmånlig. Du kan dra nytta av reseförsäkringar som erbjuds av många kreditkort, vilket ger dig trygghet och skydd under din resa. Dessutom kan du tjäna poäng eller miles för varje köp och använda dem för att få gratis flygresor, hotellvistelser och andra rese- och shoppingrelaterade belöningar.

Vissa kreditkort erbjuder även möjlighet att ta ut kontanter utomlands utan extra avgifter och ger dig tillgång till lounger på flygplatser världen över. Dessutom kan conciergetjänster vara till hjälp med bokningar och arrangemang relaterade till din resa. Genom att välja rätt kreditkort för resor kan du göra din resa bekväm, ekonomiskt fördelaktig och säker. Läs noggrant igenom förmånerna och villkoren för att hitta det kreditkort som bäst passar dina resvanor och behov.

Reseförsäkring

En viktig faktor att överväga när man väljer det bästa kreditkortet för resor är försäkringsskyddet som erbjuds. En omfattande reseförsäkring kan vara ovärderlig under dina resor och ge dig trygghet och skydd mot olyckor, förlorat bagage, medicinska nödsituationer och avbeställningar.

Vissa kreditkort erbjuder automatisk reseförsäkring när du bokar resan med kortet, medan andra kan kräva att du betalar för resan med kortet för att aktivera försäkringsskyddet. Se till att noga läsa igenom försäkringsvillkoren för att förstå vad som täcks och vilka begränsningar och undantag som kan gälla. Med rätt reseförsäkring kan du resa med större sinnesfrid och trygghet.

Uttagsavgift utomlands

När du reser utomlands är det viktigt att vara medveten om eventuella uttagsavgifter som kan tillkomma när du använder ditt kreditkort för kontantuttag i utländsk valuta. Många traditionella kreditkort och bankkort tar ut en avgift, vanligtvis en procentandel av det uttagna beloppet eller en fast avgift per transaktion. Dessa avgifter kan snabbt addera upp och påverka din totala resebudget.

För att undvika eller minimera uttagsavgifter utomlands kan det vara fördelaktigt att välja ett kreditkort eller bankkort som erbjuder uttagsfrihet. Vissa kreditkort har specifika funktioner som gör att du kan ta ut kontanter utomlands utan extra avgifter. Det är viktigt att läsa villkoren noggrant för att se till att du förstår eventuella begränsningar eller undantag som kan gälla.

Att välja ett kreditkort eller bankkort utan uttagsavgifter kan spara pengar och göra din resa mer kostnadseffektiv. Kom ihåg att kontrollera med din kreditinstitut eller bank för att få information om eventuella uttagsavgifter som kan gälla för ditt specifika kort när du reser utomlands.

Kreditkort med lounge access

För resenärer som uppskattar komfort och avskildhet kan ett kreditkort med lounge access vara en fantastisk förmån. Lounger erbjuder en avkopplande miljö där du kan vänta på ditt flyg i lugn och ro samtidigt som du får tillgång till olika bekvämligheter.

Vissa kreditkort erbjuder lounge access som en förmån, antingen genom ett medlemskap i ett loungeprogram eller genom samarbete med specifika flygbolag. Med detta kreditkort kan du få tillgång till premiumlounger över hela världen, oavsett vilken flygklass du reser i.

I loungeområdena kan du njuta av bekväma sittplatser, gratis Wi-Fi, snacks och drycker, tidskrifter och ibland till och med duschar och arbetsutrymmen. Det ger dig en chans att koppla av och ladda upp inför din flygning eller mellan långa anslutningar.

Det är viktigt att notera att vissa kreditkort med lounge access kan ha begränsningar, såsom antal kostnadsfria besök eller begränsningar baserat på flygbolaget eller flygplatsen. Det är alltid bäst att läsa igenom villkoren för att förstå vilka förmåner som erbjuds och eventuella begränsningar som kan gälla.

Conciergetjänst

En kreditkort conciergetjänst är en exklusiv service som erbjuds av vissa kreditkortsföretag till deras korthållare. Conciergetjänsten fungerar som en personlig assistent och kan hjälpa till med att organisera och boka olika aspekter av dina resor samt erbjuda hjälp med andra förfrågningar och arrangemang.

Med en kreditkort conciergetjänst kan du få expertrådgivning och assistans när det gäller bokning av flygresor, hotellboenden, restaurangreservationer, biluthyrning och evenemangsbiljetter. Conciergen kan även ge information om destinationer, rekommendera sevärdheter och ge allmänna reserelaterade tips.

Detta gör det möjligt för dig att spara tid och undvika besväret med att själv söka efter information och boka arrangemang. Conciergetjänsten kan ofta nås via telefon, e-post eller i vissa fall genom en speciell app.

Det är viktigt att notera att tjänsterna som erbjuds kan variera beroende på kreditkortsföretaget och korttypen. Vissa kreditkort kan erbjuda en mer omfattande conciergetjänst än andra.

En kreditkort conciergetjänst kan vara särskilt användbar för resenärer som vill ha extra bekvämlighet och personlig service under sina resor. Att ha tillgång till en dedikerad assistent kan göra det enklare att organisera och maximera din resupplevelse.

Bonusprogram

Bonusprogram är en vanlig förmån som erbjuds av många kreditkortsföretag för att belöna korthållare för deras användning av kreditkortet. Genom bonusprogrammet kan du tjäna poäng, miles eller belöningar varje gång du använder ditt kreditkort för köp.

Poängen eller miles kan sedan användas för att få förmåner som gratis flygresor, hotellvistelser, hyrbilar, presentkort eller andra rese- och shoppingrelaterade belöningar. Ju mer du använder ditt kreditkort, desto fler poäng eller miles tjänar du.

Det är viktigt att läsa igenom villkoren för bonusprogrammet för att förstå hur poängen eller milesen tjänas in och hur de kan användas. Vissa kreditkort erbjuder bonuspoäng på specifika kategorier som resor, restaurangbesök eller bensininköp, medan andra ger poäng för alla typer av köp.

Det finns också kreditkort som samarbetar med specifika flygbolag eller hotellkedjor, vilket ger dig möjlighet att tjäna miles eller poäng direkt på deras lojalitetsprogram.

Bonusprogrammen kan vara en attraktiv förmån för resenärer och shoppare, eftersom de ger möjlighet till belöningar och förmåner utan extra kostnad. Genom att använda ditt kreditkort regelbundet kan du dra nytta av dessa bonusprogram och få extra värde från dina köp.

Säkerhet med kreditkort utomlands

 • Skydd mot bedrägerier: Kreditkort erbjuder vanligtvis ett högt skydd mot bedrägerier och olagliga transaktioner. Om ditt kort blir stulet eller missbrukat kan du enkelt rapportera det till banken och få eventuella obehöriga transaktioner återbetalda.
 • Chip och PIN-teknik: De flesta kreditkort använder sig av chip och PIN-teknik, vilket gör det svårare för bedragare att kopiera dina kortuppgifter. Se till att använda ditt PIN-kod när det är möjligt för att öka säkerheten.
 • Avbeställningsskydd: Ett annat viktigt skydd som vissa kreditkort kan erbjuda är avbeställningsskydd. Om du behöver avboka en resa på grund av sjukdom, olycka eller andra oförutsedda omständigheter kan avbeställningsskyddet täcka dina förlorade kostnader. Detta kan vara särskilt värdefullt när du reser utomlands, där avbokningsavgifterna vanligtvis kan vara höga. Innan du använder dig av avbeställningsskyddet är det viktigt att läsa igenom villkoren och se vilka situationer som täcks och vilka som inte gör det.

Tips för dig som ska använda kreditkort utomlands

 • Kolla valutakursen: Innan du använder ditt kreditkort för att göra köp utomlands, se till att du är medveten om den aktuella valutakursen. Det kan vara fördelaktigt att ha en uppfattning om hur mycket dina köp kommer att kosta i din hemvaluta för att undvika överraskningar på din faktura.
 • Var försiktig med kortinformationen: Var noga med att skydda din kortinformation när du använder det utomlands. Undvik att låta kortet ligga synligt eller lämna ut kortuppgifterna till okända parter. Se även till att din bank eller kortutgivare har aktuella kontaktuppgifter för att kunna nå dig om det skulle uppstå några frågor eller misstänkt aktivitet.
 • Be om att bli debiterad i lokal valuta: När du använder ditt kreditkort för köp eller uttag utomlands kan du ibland bli tillfrågad om du vill bli debiterad i din hemvaluta eller i den lokala valutan. Att välja att bli debiterad i lokal valuta kan vara fördelaktigt eftersom det ger dig bättre kontroll över växelkursen och eventuella avgifter.
 • Ha en backup-betalningsmetod: Även om kreditkort kan vara en bekväm betalningsmetod utomlands, är det alltid klokt att ha en backup-betalningsmetod tillgänglig. Det kan vara i form av ett kontokort eller kontanter. På så sätt är du förberedd om ditt kreditkort inte accepteras eller om du råkar förlora det.
 • Kontrollera uttagsgränser och avgifter: Om du planerar att ta ut kontanter med ditt kreditkort utomlands, se till att du är medveten om eventuella uttagsgränser och avgifter. Vissa kreditkort kan ha begränsningar för hur mycket du kan ta ut per dag eller per vecka, och det kan finnas extra avgifter för uttag på utländska bankomater.

Att använda kreditkort utomlands kan vara smidigt och säkert om du tar några försiktighetsåtgärder. Genom att vara medveten om valutakurser, skydda din kortinformation och ha en backup-betalningsmetod kan du njuta av din resa utan onödiga bekymmer. Kom ihåg att alltid kontakta din bank eller kortutgivare om du har några frågor eller problem under din resa.

Vanliga frågor om kreditkort för resor

 • Vilket är det bästa kreditkortet för resor?

  Det bästa kreditkortet för resor beror på dina specifika behov och preferenser. Det är viktigt att jämföra olika kort och deras reserelaterade förmåner innan du tar ett beslut.
 • Kan jag använda mitt vanliga kreditkort utomlands?

  Ja, de flesta kreditkort kan användas utomlands. Se dock till att kontrollera eventuella uttagsavgifter och utländska transaktionsavgifter som kan tillkomma.
 • Vad ska jag göra om mitt kreditkort blir stulet utomlands?

  Om ditt kreditkort blir stulet utomlands bör du omedelbart kontakta din bank och rapportera det. De kan då blockera kortet och hjälpa dig att undvika eventuella obehöriga transaktioner.
 • Vad ska jag göra om mitt kreditkort nekas vid betalning utomlands?

  Om ditt kreditkort nekas vid betalning utomlands kan det finnas flera orsaker, som till exempel en blockerad korttransaktion på grund av misstänkt bedrägeri eller otillräckigt saldo. Kontakta din bank eller kortutgivare för att undersöka och lösa problemet. Ibland kan det vara nödvändigt att aktivera internationella betalningar eller meddela banken om dina resplaner i förväg.

Sammanfattning

Att ha rätt kreditkort för resor kan verkligen förbättra din upplevelse och ge dig extra trygghet när du är på väg. Ta dig tid att undersöka olika kreditkortsalternativ och deras förmåner för att välja det som passar dig bäst. Med rätt kreditkort kan du njuta av resor utan att behöva oroa dig för oväntade kostnader eller problem med betalningar.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *