Planerar du en resa? Oavsett om du ska på en weekendresa till Europa eller en längre expedition till Asien, är en reseförsäkring en ovärderlig investering. Den ger dig ekonomisk trygghet och skyddar dig om olyckan skulle vara framme.

Vilken reseförsäkring är bäst? I den här artikeln går vi igenom de bästa reseförsäkringarna och ser till att du får all information du behöver för att välja en reseförsäkring 2024 som passar perfekt för din resa.

Reseförsäkring bäst i test 2024

Det finns flera försäkringsbolag i Sverige som erbjuder reseförsäkringar, och den bästa försäkringen för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Det är viktigt att jämföra olika försäkringsbolag och deras täckning innan du fattar ett beslut. Jämför reseförsäkring här nedan från några av Sveriges populäraste försäkringsbolag.

Försäkringar för olika resor.
Du bestämmer hur länge reseskyddet ska gälla.
Smarta paketlösningar

1. Europeiska ERV

Europeiska ERV är en välrenommerad försäkringsleverantör som specialiserar sig på reseförsäkringar. Med lång erfarenhet och stark närvaro på marknaden erbjuder ERV pålitlig och omfattande täckning för resenärer. Deras reseförsäkringar inkluderar skydd för sjukdom, olycksfall, förlorat eller stulet bagage, avbeställning och förseningar.

ERV är känt för sin professionella kundservice och snabb hantering av ersättningsärenden. Med konkurrenskraftiga priser och flexibla alternativ har ERV blivit ett populärt val för resenärer som vill ha trygghet och säkerhet under sina resor.

Försäkringar för olika resor.
I samarbete med ERV.
100 kronor i bonus på ICA när du köper en försäkring.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är en välkänd försäkringsleverantör som erbjuder reseförsäkringar för både enskilda resor och årsförsäkringar. Med starka kopplingar till ICA-koncernen och ett gott rykte för pålitlighet och kundservice har ICA Försäkring blivit ett förtroendeingivande val för många resenärer.

Deras reseförsäkringar omfattar vanliga risker som sjukdom, olycksfall, förlorat eller stulet bagage, samt avbeställning och förseningar. ICA Försäkring erbjuder konkurrenskraftiga priser och flexibla alternativ för att passa olika resbehov. Med deras välkända varumärke och lång erfarenhet är ICA Försäkring en pålitlig partner för att skydda resenärer under deras äventyr.

Prisvärt val.
Ingår i hemförsäkringen.
Gäller 45 dagar utomlands.

3. Hedvig

Hedvigs reseförsäkring är en omfattande och pålitlig reseförsäkring i Sverige. De erbjuder flexibla försäkringsalternativ för olika resor och behov. Med täckning för sjukdom, olycksfall, förlorat bagage och avbeställning ger de resenärer trygghet och skydd.

Hedvig erbjuder en enkel och digital försäkringsprocess via deras app, samt konkurrenskraftiga priser. Med fokus på användarvänlighet och kundservice har Hedvig blivit ett populärt val för många som vill ha en pålitlig försäkring för sina resor.

Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vilken täckning som erbjuds och vilka undantag och begränsningar som kan finnas. Dessutom kan det vara bra att läsa recensioner och be om rekommendationer från andra resenärer för att få en bättre uppfattning om olika försäkringsbolag och deras prestationer.

Det bästa rådet att kontakta olika försäkringsbolag, jämföra deras priser och täckning och välja den reseförsäkring som bäst passar dina individuella behov och resplaner.

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en typ av försäkring som syftar till att skydda dig mot olika risker och problem som kan uppstå under en resa. Den kan täcka allt från sjukdom och olycksfall till förlorat bagage, stöld och reseavbokningar. Reseförsäkringar kan vara antingen engångsförsäkringar, som täcker en specifik resa, eller årsförsäkringar, som ger reseskydd under alla resor under en viss tidsperiod.

Utan en adekvat reseförsäkring kan dessa händelser leda till betydande ekonomiska och praktiska bekymmer. En reseförsäkring ger dig trygghet genom att täcka kostnader för sjukvård, ersättning för förlorade eller stulna ägodelar, reseavbrott, avbeställningsskydd och mycket mer.

Varför är en reseförsäkring viktig?

En reseförsäkring är viktig av flera skäl. För det första kan den ge ekonomiskt skydd om du skulle drabbas av sjukdom eller skada under resan. Sjukvårdskostnader kan vara mycket höga utomlands, och en reseförsäkring kan täcka dessa kostnader och ge dig tillgång till nödvändig medicinsk behandling.

För det andra kan en reseförsäkring hjälpa dig vid förlust eller stöld av ditt bagage. Att förlora sina tillhörigheter kan vara mycket frustrerande och påverka hela resan negativt. Med en reseförsäkring kan du få ersättning för förlorade eller stulna ägodelar, vilket ger dig möjlighet att ersätta det som har gått förlorat.

Dessutom kan en reseförsäkring täcka kostnader vid reseavbokningar på grund av oförutsedda händelser såsom sjukdom, olycksfall eller naturkatastrofer. Detta kan inkludera återbetalning av flygbiljetter, hotellbokningar och andra förskottsbetalningar som inte kan återfås på annat sätt.

Vad täcker en reseförsäkring?

Precis som med alla försäkringar varierar täckningen för reseförsäkringar beroende på försäkringsbolag och plan. Här är några vanliga saker som oftast täcks:

 • Medicinsk nödhjälp: En reseförsäkring kan täcka medicinska kostnader för sjukdomar eller olycksfall som inträffar under resan. Detta kan innefatta sjukhusvistelser, läkarbesök, receptbelagda mediciner och nödvändig medicinsk evakuering.
 • Försenat eller förlorat bagage: Om ditt bagage blir försenat eller förlorat under transporten kan reseförsäkringen ersätta dig för nödvändiga inköp av kläder, toalettartiklar och andra personliga tillhörigheter.
 • Reseavbrott: Om du måste avbryta eller avbryts på din resa på grund av oförutsedda händelser som sjukdom, olycksfall eller dödsfall kan reseförsäkringen täcka kostnader för förlorade resedagar, avbokade biljetter och icke-återbetalningsbara utgifter.
 • Avbeställningsskydd: Om du måste avboka din resa på grund av sjukdom, olycksfall eller andra nödsituationer kan reseförsäkringen täcka kostnader för icke-återbetalningsbara biljetter, hotellbokningar och turnéavgifter.
 • Ansvarsförsäkring: En del reseförsäkringar kan också inkludera ansvarsförsäkring, som täcker skador eller skadeståndsanspråk som du kan bli skyldig att betala till tredje part under din resa.

Vad du bör tänka på vid val av reseförsäkring

När du väljer en reseförsäkring är det viktigt att noggrant läsa igenom villkoren och se till att den passar dina specifika behov. Här är några faktorer att överväga:

 • Täckning och begränsningar: Se till att försäkringen täcker de aktiviteter och destinationer du planerar att delta i. Kontrollera även om det finns några begränsningar eller undantag i täckningen, till exempel för förutsättningar eller farliga aktiviteter som bergsklättring eller dykning.
 • Resans längd och frekvens: Vissa försäkringsplaner har begränsningar för hur länge eller hur många resor de täcker. Om du planerar att resa ofta eller under en längre tid kan det vara fördelaktigt att välja en flexibel försäkringsplan.
 • Självrisk: Kontrollera självrisken för försäkringen och se till att du är bekväm med det belopp du eventuellt måste betala vid en skadeanmälan.
 • Anpassade behov: Om du har specifika behov, som exempelvis reser med dyr elektronik eller har befintliga medicinska tillstånd, se till att försäkringen täcker dessa specifika områden.
 • Existerande försäkringar: Ta reda på om du redan har någon befintlig försäkring som kan täcka vissa aspekter av din resa. Vissa hemförsäkringar och kreditkort kan erbjuda viss reseförsäkring, så se till att dubbelkolla innan du köper en separat reseförsäkring.
 • Kundrecensioner och rykte: Innan du köper en reseförsäkring kan det vara bra att läsa recensioner och utvärdera försäkringsbolagets rykte och kundservice.

Sammanfattningsvis är en reseförsäkring en viktig del av din resplanering för att ge dig trygghet och skydd under dina resor. Genom att välja en försäkring som täcker dina specifika behov och vara noggrann med att läsa igenom villkoren, kan du resa med lugn i sinnet och vara förberedd på eventuella oförutsedda händelser som kan uppstå under din resa.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *