Planerar du att resa till Malaga? Malaga en en underbart vacker stad med mycket historia, mysiga gränder att strosa runt i och underbara restauranger.  Här nedan tipsar vi om några av våra favorit saker att göra i Malaga 

Strosa runt i gamla stan/Centro Historico

I centrala Malaga hittar du Centro Historico, Malagas motsvarighet till Gamla stan i Stockholm. Här kan du strosa runt i många små vackra gränder fulla av liv och rörelse. Äta på någon av grändernas mysiga restauranger och kaféer eller varför inte kolla runt i butikerna som finns runtomkring. 

Gamla stan i malaga är känt för sina vackra byggnader, så när du strosar runt längst gatorna kolla gärna in arkitekturen.

Beundra katedralen i Málaga/Catedral de la Encarnación de Málaga

Denna ståtliga katedral ligger mitt i gamla stan och är helt klart värd ett besök. Den började byggas på 1500-talet och tog över 200 år att färdigställa. Du kan även sätta dig på en av restaurangerna på torget plaza del obispo som ligger utanför katedralen och beundra den under exempelvis en middag. På torget är det också vanligt att se gatuartister framträda.  

Dess fullständiga namn är Nuestra Señora de la Encarnación (Vår Fru av inkarnation) även om det i Málaga bara är känt som ”katedralen”. Katedraler är viktiga i alla städer i Spanien, men i Málaga är det ännu viktigare än vanligt. Det är inte bara en religiös byggnad utan ett landmärke, en milstolpe längs vägen och ett vittne till många händelser.

Besök Picasso museet

Den kända konstnären Picasso föddes 1881 i malaga. Där hans familjehem buenavista-palatset ligger, som idag är museet för hans konstverk. Picasso-museet öppnade 2003 och är ett av de bästa med i genomsnitt 285 intressanta verk från alla hans perioder, donerade av medlemmar av Picassos familj. 

Museet ligger på Plaza de la Merced, 15  och har öppet 9.30-20.00 dagligen, inträdet kostar 3 €. 

Njut av utsikten från utsiktsplatsen Gibralfaro

Promenera upp till utsiktsplatsen Gibralfaro. Mt. Gibralfaro dominerar Málagas silhuett och erbjuder några av stadens finaste vyer, ta in attraktioner, inklusive 1100-talet Alcazaba och Málagas katedral, och beundra oavbruten utsikt över kusten.

Var däremot försiktig om du promenerar upp till utsiktsplatsen då uppstigningen är brant och kullerstenarna kan vara hala.   

Besök vinkällaren El Pimpi

El Pimpi grundades 1971, här kan du njuta av lokal gastronomi och lokala viner, men mestadels traditionen och kulturen som hör till södra Spanien.

Dess namn kommer från figuren ”Pimpi”, en populär karaktär från Málaga som hjälpte besättning och passagerare på båtar som anlände till Málagas hamn.

För närvarande är vinkällaren en berömd mötesplats för kändisar, både Malagueños och besökare. Det finns en tradition där kändisarna signerar ett vinfat i Barrel Room. Några av autograferna inkluderar Tony Blair, Antonio Banderas och till och med några av Picasso-familjen. Väggarna är fyllda med inramade fotografier av många olika kändisar som besökt restaurangen under åren. 

Frukost på The Cereal Boom Coffee

Älskar du flingor? Då är detta frukoststället för dig. Hos cereal boom coffee hittar du en meny full av olika frukostflingor både nyttiga och riktiga sockerbomber. Inte nog med det hela restaurangen är smyckad med flingpaket från golv till tak. Du kan antingen välja mellan en av deras redan färdiga bols eller skapa din egna. 

Burgare på la calle

Restaurangen la calle är ett mysigt litet burgarhak i gamla stan med riktigt goda burgare. Här hittar du ett stort urval av burgare både med nötkött, gris, kyckling och veganska. Pris mellan 80 – 200 kronor.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *