Gran Canaria sevärdheter – Saker att göra i Gran Canaria

Gran Canaria är en ö i kanarieöarna som tillhör Spanien och ett riktigt bra resmål för solsemestern. Gran Canaria erbjuder massor av stränder, vattenaktiviteter och underbart god mat. I den här artikeln kan du läsa om våra favorit ställen att besöka i Gran Canaria.  

Utforska mysiga Puerto de Mogan

Puerto de mogan är en mysig och lugn liten fiskeby med vackra hus bekläda med klätterväxten bougainvillea vilket gör denna by otroligt mysig att bara strosa runt i. Sätt dig på en av restaurangerna och njut av färsk fisk och skaldjursrätter. Vill du sola och bada hittar du även en liten strand här.    

Puerto de mogan erbjuder även en del shopping både vid stranden och i ett shoppingcenter. Varje fredag kan du även gå på marknad mellan klockan 9 till 2. Marknaden sträcker sig längs hela hamnen och in mot det centrala torget.  

De solsäkraste resmålet Puerto Rico

Puerto Rico är en charmig liten stad som har ett stort utbud av nöjesliv, natur, friluftsaktiviteter och vattenaktiviteter. Puerto Rico är även Gran Canarias mest solsäkra resmål. Här hittar du hotellen längst med bergsslutningarna i tre dalar som leder ner till stränderna och Puerto Ricos centrum. I centrum hittar du ett stort shoppingcenter med  massor av restauranger, barer och uteserveringar.

På kvällen är det barerna och nattklubbarna som är populärast. På dagen kan du njuta av värmen från stranden eller hitta på någon vattenaktivitet, exempelvis åka ut på delfin- och valsafari, en båttur med glasbotten, dykning och snorkling eller en fisketur. 

Yumbo center

Playa del Ingles i Gran Canaria är en av världens mest HBTQ-vänliga resmål. Här hittar du Yumbo center som på dagen är ett stort shoppingcenter där du kan hitta lite allt möjligt och på kvällen ett festområde med klubbar och restauranger, där många av klubbarna erbjuder drag shows. Detta är helt klart ett av det bästa festområderna på Gran Canaria. 

Vill du spela minigolf hittar du även en lite minigolfbana här med ett bra utbud av banor som inte är allt för svåra för dig som är nybörjare.   

Maspalomasöknen

I playa del ingles hittar du även den otroliga Maspalomasöknen. Vars sand har blåst hit från Sahara och bildat en stor öken på södra delen av ön. Maspalomasöknen går hela vägen från Playa del Ingles till Meloneras. Här kan du vandra runt på sanddynerna eller bara sätta dig ner och njuta av utsikten, men en sak som är säker du kommer bli sandig.   

Gå på romprovning

Gillar du alkoholsorten rom eller är nyfiken på vilka olika typer som finns? Då borde du gå på romprovning i romdestileriet Arehucas  i byn Arucas. Här tillverkas rom och olika rombaserade likörer bland annat deras egna rom Arehucas och honungs likören Ron Miel. Gå på en guidad tur i fabriken och lära dig mer om hur tillverkningen går till, och provsmaka olika sorters rom. 

Våra favoriter är Arehucas Reserva Especial 18, Ron Miel och Crema de toffee. Är du ett fan av Baileys som kommer du älska Crema de toffee.  

Priset för den guidade turen ligger på kring 6 euro.  

Åk upp till bergen och beskåda Roque Nublo

Det finns ett flertal observation deck runt om Roque Nublo som du kan åka upp till för att se denna magiska utsikt. 

Om du gillar att klättra är Roque Nublo stället för dig. Här hittar du en av världens högsta klippor som har sitt ursprung från en gammal vulkan. Om du har tur kan du även njuta av utsikten över ön och Teneriffa vid klar sikt. Roque Nublos topp är 1813 meter över havet.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *