Indonesien är en av de mest spännande och vackra destinationerna i Asien, med en unik kultur, vacker natur och en mängd olika öar att utforska.

Indonesien är en vacker och livfull önation med en rik kultur och en mängd sevärdheter och aktiviteter att uppleva. Med sina vita sandstränder, djupt blå vatten och vulkaner som pryder landskapet, är det inte svårt att se varför det är ett av de mest eftertraktade resmålen i Asien. Från den livliga huvudstaden Jakarta till den avkopplande ön Bali, finns det något för alla i Indonesien. Oavsett om du är ute efter avkoppling, äventyr eller kultur, är detta en destination som definitivt bör upptäckas.

Fakta om Indonesien

 • Geografi: Indonesien är en önation bestående av över 17 000 öar, belägna i Sydostasien och Oceaniens stora hav.
 • Befolkning: Landet har en befolkning på över 261 miljoner människor och är det fjärde mest folkrika landet i världen.
 • Huvudstad: Jakarta är huvudstaden och den största staden i Indonesien.
 • Språk: Indonesiska är det officiella språket i landet.
 • Valuta: Indonesiens valuta är Indonesian Rupiah (IDR).
 • Religion: De flesta indonesier är muslimer, men det finns också en mängd andra religioner, inklusive hinduism, buddhism och kristendom.
 • Visum: VOA visa on arrival 30 dagar kan förlängas med ytterligare 30 dagar

Sevärdheter och aktiviteter i Indonesien

Indonesien är hem till många vackra och unika sevärdheter och aktiviteter. Här är några av de mest populära att besöka:

Bali

Denna ö är känd för sina vackra stränder, mäktiga vulkaner, gröna risfält och livliga tempel. Du kan utforska det lokala nattlivet, besöka traditionella marknader, ta en surflektion eller göra en vandring till en av Bali’s många vulkaner. Är du intresserad av att åka till Bali? Läs vår artikel resa till Bali.

Jakarta

Denna huvudstad erbjuder en unik blandning av historia och modernitet. Du kan besöka den gamla stadsdelen Kota Tua, titta på det mäktiga Nationalmonumentet och besöka ett av de många museerna i staden.

Yogyakarta

Denna stad är känd för sina gamla tempel, inklusive Borobudur, en av de största buddhistiska tempelkomplexen i världen, samt den härliga palatset Keraton Yogyakarta.

Lombok

Denna ö är känd för sina vackra stränder, kristallklara hav och mäktiga vulkaner. Du kan också besöka den traditionella Sasak-byn och lära dig mer om den lokala kulturen.

Ubud

Denna by i centrala Bali är känd för sin kultur, natur och konst. Du kan besöka den gamla marknaden, titta på en traditionell dansuppvisning, eller göra en vandring i den vackra omgivningen.

Raja Ampat

Denna ögrupp i östra Indonesien är känd för sitt rika marina liv, inklusive tusentals korallarter och mängder av fiskar. Det är ett utmärkt ställe för dykning och snorkling.

Borobudur Sunrise

Upplev soluppgången från toppen av den berömda buddhistiska tempelruinen Borobudur för en oförglömlig upplevelse.

Mount Bromo

Bestiga den aktiva vulkanen Mount Bromo för en spektakulär vy över det omgivande landskapet.

Oavsett om du är intresserad av kultur, natur, äventyr eller avkoppling, erbjuder Indonesien en mängd sevärdheter och aktiviteter att välja mellan.

Mat i indonesien

Indonesiens matkultur är en unik blandning av influenser från den malaysiska, kinesiska, portugisiska och holländska kulturen. Här är några av de mest kända och älskade rätterna i landet:

 1. Nasi Goreng: Detta är den mest kända indonesiska rätten och består av stekt ris med kryddor, grönsaker och ibland kött eller skaldjur.
 2. Mie Goreng: Detta är en annan stekt risrätt, men med noodles istället för ris.
 3. Sate: Detta är små bitar av marinerat kött, oftast nötkött eller kyckling, som grillas och serveras med en söt chilisås.
 4. Gado-Gado: Detta är en sallad gjord av blandade grönsaker, täckt med en krämig jordnötssås.
 5. Satay: Detta är små bitar av marinerat kött, oftast nötkött eller kyckling, som grillas och serveras med en söt chilisås.
 6. Babi Guling: Detta är en rotisserie-stekt gris, tillagad med en mängd kryddor och serveras med ris, grönsaker och sås
 7. Rujak: Detta är en fruktsallad med en kryddig chilidressing.
 8. Bakso: Detta är köttbollar gjorda av nötkött eller fisk, serverade i en kraftig buljong.

Indonesiens matkultur är mycket varierad, med en mängd rätter som är unika för de olika regionerna i landet. Oavsett vad du väljer, kan du vara säker på att du kommer att uppskatta den rika smaken och mångfalden i indonesisk mat.

Priser i Indonesien 2024

Varor/TjänsterPris (IDR)
En måltid på en budgetrestaurang30 000 – 60 000
En natt på ett budgethotell100 000 – 200 000
En resa med lokaltrafiken3 000 – 10 000
En liter bensin8 000 – 10 000
En mängd vatten (1,5 liter)3 000 – 10 000
En öl på en bar25 000 – 50 000

Observera att priserna ovan är ungefärliga och kan variera beroende på var du befinner dig i Indonesien.

Att tänka på innan du åker till Indonesien

Här är några saker att tänka på när du planerar din resa till detta fantastiska land.

 • Transport: Den enklaste och mest bekväma sättet att ta sig runt Indonesien är genom flyg, med många internationella och inhemska flygplatser att välja mellan. Du kan också välja att resa med båt mellan öarna, särskilt om du vill se mer av den vackra kustlinjen. När det kommer till taxi är det Grab eller Gojek som gäller, du kan enkelt boka taxin i respektive app.
 • Boende: Du kan välja mellan ett brett utbud av boenden i Indonesien, från billiga hostels till lyxiga hotell. Om du vill ha en mer autentisk upplevelse, kan du överväga att bo i en traditionell indonesisk by eller på en någon av Indonesiens mindre öar.
 • Säkerhet: Indonesien är generellt sett säkert för resenärer, men det är viktigt att vara försiktig och följa lokala säkerhetsråd, särskilt i mer avlägsna områden. Det är också viktigt att respektera lokala kulturer och traditioner när du besöker Indonesien.

Indonesien är en fantastisk destination för resenärer som söker äventyr, natur och kultur. Så packa väskan och bege dig ut på upptäcktsfärd till detta vackra land!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *