Funderar du på att åka till London? London är Storbritanniens huvudstad och en stad med många fantastiska sevärdheter, här kan du gå utforska ett flertal museum eller bara vandra runt i staden och uppleva Londons olika historiska byggnader eller varför inte besöka någon av Londons marknader. I den här artikel hittar du våra favorit sevärdheter i London.

Madame Tussauds

Madame Tussauds är ett vaxmuseum grundat av vaxskulptören Marie Tussauds,1835. Här hittar du vaxfigurer av olika kändisar allt från the beatles till drottningen hon själv. Det som gör madame tussauds så otroligt är hur extremt verkliga dessa vaxfigurer ser ut.  Du hittar inte bara kändisar här utan också flera figurer från kända filmer såsom star wars och flera av marvel filmerna. 

Jag har besökt Madame Tussauds två gånger, första gången 2017 och andra gången 2019. Flera av vax figurerna är permanenta för utställningen medans delar av utställningen är temporär under visa perioder. I museet kan du lära dig hur vaxfigurerna skapas samt historian kring madame tussauds, du kan även åka ett litet bergodalbana i form av londons kända taxibilar och ta del av Londons historia.

The London Dungeon

The London Dungeon är en turistattraktion längs Londons South Bank, som återskapar olika blodiga och makabra historiska händelser på ett humoristiskt sätt så kallad galghumor eller mörk humor. 

London Dungeon har 19 shower och 2 åkattraktioner. Här tas du med på en resa genom 1000 år av Londons historia där du möter skådespelare som uppträder som några av Londons mest ökända karaktärer, inklusive Jack the Ripper och Sweeney Todd. 

Showerna är iscensatta på teateruppsättningar i olika rum med specialeffekter och innehåller händelser som den svarta döden och krutplanen. Du möter även karaktärer som ”The Torturer”, ”The Plague Doctor” och ”The Judge”. Du kommer även uppmuntras att delta i showerna på olika sätt. 

Museum 

Det finns ett flertal museum i London där många är helt gratis vilket är perfekt om du reser med en liten budget. Med så många gratis attraktioner att utforska, inklusive många av stadens underbara museer och gallerier, är det inte konstigt att London är en av världens kulturhuvudstäder. Mina favoriter museum är:

Natural History Museum

Här kan du se hundratals spännande, interaktiva utställningar i en av Londons vackraste byggnader.

Höjdpunkterna inkluderar det populära Dinosaurs -galleriet, Däggdjur med sin oförglömliga modellblåval och den spektakulära Central Hall, där museets ikoniska Diplodocus -skelett finns.

Museet erbjuder ett omfattande program för tillfälliga utställningar och evenemang, inklusive chanser att gå med experter i Darwin Centers högteknologiska Attenborough-studio i aktuella diskussioner om vetenskap och natur.

The British Museum

British Museum grundades 1753 och sträcker sig över två miljoner år av mänsklig historia. Njut av en unik jämförelse av världskulturernas skatter under ett tak, centrerat kring den magnifika stora domstolen.

Världsberömda föremål som Rosettastenen, Parthenon-skulpturer och egyptiska mumier besöks av upp till sex miljoner besökare per år. Förutom den stora permanenta samlingen är museets specialutställningar, displayer och evenemang utformade för att främja förståelsen för samlingen och kulturerna som de representerar.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum (VA) är världens största museum för konst och design, som representerar över tre tusen år av mänsklig kreativitet.

Höjdpunkterna inkluderar medeltida renässansgallerier som innehåller några av de största överlevande skatterna från perioden, det hisnande William and Judith Bollinger Jewellery Gallery och de fantastiska brittiska gallerierna, som illustrerar Storbritanniens historia genom nationens konst och design. Förutom den enastående permanenta samlingen erbjuder VA ett internationellt hyllat program för tillfälliga utställningar och ett omfattande evenemangsprogram.

Camden

Camden är ett välkänt kulturområde i norra London. Känd för sin alternativa kultur. Camden har ett levande bodymod -community och här hittar du ett antal piercing- och tatueringsbutiker.

Marknaden i Camden är helt fantastisk här kan du strosa runt i flera timmar och nästa gå vilse bland alla bås med massor av unika konstverk och prydnadsföremål. Här hittar du även gatumat från alla världens hörn och en heldel secondhand saker. Här hittade jag superfina smycken från olika smyckestillverkare.  

Buckingham Palace

Ett besök till slottet är ju nästan ett måste om du besöker London. Här kan du se slottets kända vakter med röda uniformer och höga fluffiga hattar patrullerade runt slottet. Du kan även se den världsberömda vaktskiftet. Denna procedur sker några gånger varje dag och är ett utmärkt tillfälle att bevittna en historisk tradition och den största disciplinen från Royal Guard. 

Slottet har varit hem för den brittiska kungafamiljen sedan 1837 och har 775 rum samt den största privata trädgården i London. Några av rummen i palatset är öppna för besökare så att du kan se en liten bit av den kungliga livsstilen.

Platform 9 ¾ och harry potter butiken

Är du precis som jag en Harry Potter fantast så måste du besöka Platform 9 ¾. Stationen som Harry Potter använder för att resa till Hogwarts. Du kan besöka plattform 9 ¾ i verkliga livet, på King’s Cross järnvägsstation. Här hittar du en bagagevagn som försvinner magiskt in i väggen. Du hittar även en harry potter butik där du kan köpa alla möjliga souvenirer allt från skoluniformerna och trollstavarna till nyckelringar och godiset som dom äter i filmerna. 

King’s Cross är en av stadens mest trafikerade platser med en tågstation som har varit öppen sedan 1852. De senaste renoveringarna har gett stationen ett elegant, modernt utseende och här kan du försöka hitta den dolda tunneln med väggar som lyser upp med konst.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *