Sverige är känt för sina natursköna områden, imponerande kustlinjer och en mängd möjligheter till avkoppling och rekreation. Ett av de mest populära sätten att verkligen fördjupa sig i denna skönhet är genom att besöka ett av många spahotell i Sverige. Här har du möjlighet att njuta av total avslappning och ta hand om både kropp och själ med en variation av behandlingar, möjligheter till fysisk träning och servering av hälsosam mat.

Booking.com

Ellery Beach House

Ellery Beach House är ett lyxigt spahotell beläget vid en vacker strand på Elfviks Udde, Lidingö. Det här boendet erbjuder en avkopplande och unik upplevelse för alla gäster som söker en lugn tillflyktsort. De rum som finns tillgängliga är välutrustade och inredda med stilrena möbler och moderna bekvämligheter.

Spaanläggningen är utmärkt, med ett brett utbud av behandlingar och avkopplande faciliteter. Här hittar du bland annat 3 uppvärmda utomhuspooler, 1 inomhuspool och bastu.

Booking.com

Arctic Bath

Arctic Bath är ett unikt spahotell som ligger i den lilla byn Harads i norra Sverige. Hotellet är byggt i form av en flytande ring som ligger fritt i en frusen flod under vintern. Rummen är stilfullt inredda och erbjuder en spektakulär utsikt över det vackra norrskenet på vintern och midnattssolen på sommaren.

Spaanläggningen är imponerande och erbjuder 2 torrbastur, 1 ångbastu, 2 utomhusjacuzzis och deras kalla utomhuspool som är öppen året runt. Arctic Bath erbjuder även flera avkopplande behandlingar.

Booking.com

Orbaden Spa & Resort

Detta spahotell ligger i hjärtat av Hälsingland och har en stor spa-avdelning med en rad olika behandlingar. Här kan man koppla av i bastun, bada i inomhuspoolen, utomhuspoolen, mineralbadet samt utomhusjacuzzin eller ta ett dopp i sjön utanför. Hotellet erbjuder också olika typer av träningspass, bland annat yoga och meditation.

Hotellet erbjuder en avkopplande och bekväm vistelse i natursköna omgivningar. Rummen är moderna och inredda med lyxiga bekvämligheter.

Yasuragi

Yasuragi är ett avkopplande spahotell som ligger i Saltsjö-Boo, Stockholm. Hotellet har en unik japansk-inspirerad design som skapar en lugn och avslappnande atmosfär. Yasuragis spa-tjänster inkluderar flera pooler, bastur och behandlingar, samt en avkopplande lounge med te-ceremonier.

Hotellets restauranger serverar hälsosam och god mat inspirerad av den japanska matkulturen. Yasuragi erbjuder också olika aktiviteter som yoga, qigong och meditation. Gästerna kan också njuta av promenader i de vackra omgivningarna, som inkluderar en japansk trädgård och närheten till havet.

Titta här för att se alla spahotell vi rekommenderar i Stockholm.

Booking.com

Falkenbergs Strandbad

Detta spa hotell ligger vid havet och erbjuder en fantastisk miljö för avkoppling och rekreation. Hotellet har en stor spa-avdelning med flera olika behandlingsrum, bastu och inomhuspool med utsikt över havet. Här finns också flera restauranger som serverar läckra måltider, samt en bar där man kan njuta av en drink eller två.

Hotellet har en modern inredning och erbjuder bekväma och lyxiga rum som passar alla gästers behov. Spaanläggningen är imponerande med en mängd olika behandlingar, inklusive massage och skönhetsbehandlingar, och en stor inomhuspool.

Booking.com

KUST Hotell & Spa

KUST Hotell & Spa är ett modernt spahotell som ligger i den charmiga kuststaden Piteå. Hotellet har en stilfull design och erbjuder bekväma och lyxiga rum med moderna bekvämligheter.

Spaanläggningen är imponerande med flera olika behandlingar och faciliteter, inklusive bastu och en stor pool med havsutsikt. Gästerna kan också njuta av läckra rätter på hotellets restaurang, där fokus ligger på lokala råvaror från Norrland.

Booking.com

Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken Hotel & Art Garden Spa är ett elegant och modernt spahotell i Göteborg som ligger i en vacker trädgårdsmiljö med konstverk från lokala konstnärer. Hotellet erbjuder rum som är stilfullt inredda med alla moderna bekvämligheter för en bekväm och avkopplande vistelse.

Spaanläggningen har ett stort utbud av behandlingar, inklusive olika massage- och skönhetsbehandlingar, och erbjuder ock bastubad, vilsamma rum och bad i varma källor – både inomhus och utomhus.

Booking.com

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är ett exklusivt spahotell vid Skånes vackraste kust vid Österlen och erbjuder en avkopplande miljö med sin fantastiska havsutsikt. Här finns en stor spa-avdelning med inomhuspool, bastu och bubbelpool, där gästerna kan njuta av olika typer av behandlingar som massage, ansiktsbehandling och kroppsbehandlingar.

Hotellet har också flera restauranger som serverar läckra måltider, samt en bar där man kan njuta av en drink eller två. Hotellet har en avslappnad och lyxig atmosfär med en vacker utsikt över havet.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Stadshotell & Asia Spa är ett elegant hotell som ligger i Varberg, Halland. Hotellet erbjuder en avkopplande atmosfär med en unik kombination av traditionell och asiatisk design.

Asia Spa är en av de största spa-upplevelserna i Skandinavien, med flera pooler, bastur, behandlingar och avkopplingsområden. Gästerna kan också njuta av en utmärkt matupplevelse i hotellets restaurang, som serverar läcker mat med lokala råvaror.

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är en lyxig anläggning som ligger vid foten av Storhogna berg i Jämtlandsfjällen. Hotellet erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär med en unik utsikt över fjällen. Spa-tjänsterna inkluderar flera pooler, bastur, behandlingar och ett avkopplande loungeområde.

Hotellets restaurang serverar mat av högsta kvalitet och med lokala råvaror, som kan njutas av med utsikt över fjällen. Gästerna kan också delta i olika aktiviteter som vandring, skidåkning och fiske. Storhogna Högfjällshotell & Spa är den perfekta platsen för dem som söker en genuin fjällupplevelse med avkoppling och bekvämligheter.

Gimo Herrgård

Gimo Herrgård är ett charmigt spa hotell beläget i en vacker herrgård från 1700-talet i Uppland, Sverige. Hotellet har en avkopplande atmosfär och kombinerar en lyxig miljö med moderna bekvämligheter.

Spa-anläggningen på hotellet erbjuder bastu, varma utomhusbad, badbrygga för bad året runt samt en bar och lounge med panoramautsikt över sjön. Detta spahotell erbjuder inte behandlingar.

Torekov Hotell

Torekov Hotell är ett modernt spahotell beläget på den vackra kusten i södra Sverige. Hotellet har en avslappnad och stilren atmosfär med en spektakulär utsikt över havet. På Spa-anläggningen kan du njuta av varma och kalla bad, bastu, välgörande behandlingar och god närodlad mat.

Gästerna kan också njuta av hotellets välutrustade gym, delta i olika aktiviteter eller koppla av på terrassen med utsikt över havet. Torekov Hotell har en restaurang som serverar hälsosam och god mat, inklusive rätter baserade på lokala råvaror.

Upper House

Upper House är ett lyxigt hotell som ligger högst upp i Gothia Towers i Göteborg. Hotellet erbjuder en elegant och avkopplande atmosfär med fantastisk utsikt över staden och havet. Upper House har ett eget spa, Upper House Spa, som är en av de mest exklusiva och avkopplande spa-upplevelserna i Göteborg. Gästerna kan njuta av flera pooler, bastur, avkopplingsområden och en mängd olika behandlingar och massagealternativ.

Hotellets restaurang, Upper House Dining, serverar innovativ och kreativ mat som har en enastående smakkombination. Upper House är den perfekta platsen för en lyxig och avkopplande helg i Göteborg.

Sammanfattning

Sverige är känt för sina natursköna områden, avkopplande miljöer och spahotell som erbjuder en unik upplevelse för besökare. När det gäller att välja det bästa spahotellet i Sverige finns det många alternativ att välja mellan, med olika stilar och teman för att passa olika smaker och preferenser. Oavsett vilket spahotell man väljer kan man räkna med en avkopplande och oförglömlig upplevelse.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *