Tyskland är känt för sina pittoreska julmarknader som sprider julglädje och stämning under den kalla vintermånaden. Varje år samlas människor från när och fjärran för att uppleva den unika atmosfären och de traditionella inslagen som präglar tyska julmarknader. Här är en lista över Tysklands 10 bästa julmarknader som du inte får missa om du besöker landet under julperioden.

Julmarknad på Marienplatz, München

Münchens Marienplatz är känd för sin stora julgran och den fantastiska julmarknaden som omger den. Här kan du njuta av traditionell tysk glühwein, hantverk och läckra julspecialiteter.

Julmarknaden på Marienplatz är en av Tysklands äldsta julmarknader med rötter som sträcker sig tillbaka till så tidigt som år 1310. Detta årliga evenemang sträcker sig över imponerande 20 000 stämningsfulla kvadratmeter och attraherar årligen cirka 3 miljoner besökare från alla hörn av världen. De lockas av möjligheten att uppleva förstklassigt hantverk och njuta av de utsökta juldelikatesser som erbjuds av de 140 säljarna.

Marienplatz julmarknad öppnar vanligtvis sina portar i slutet av november och välkomnar besökare ända fram till självaste julafton. Det är en plats där julstämningen är på topp och där tradition och kvalitet går hand i hand.

Julmarknad på Gendarmenmarkt, Berlin

Gendarmenmarkt är en av Berlins mest kända torg, och dess julmarknad är en visuell fest med sina vackra bås och underbar belysning. Du kan hitta allt från handgjorda smycken till gourmetmat.

Med imponerande 4 miljoner besökare varje år, är julmarknaden på Gendarmenmarkt i Berlin en av Tysklands mest besökta och uppskattade julmarknader. Från den första söndagen innan advent fram till den sista dagen i december förvandlas gator och kvarter till en juldröm med ett imponerande utbud av sextio utställare som erbjuder unika hantverksföremål och alla tänkbara delikatesser som hör julen till.

För de yngre besökarna finns det också en mängd spännande aktiviteter att delta i, vilket gör detta till en plats som erbjuder något för alla åldrar.

Nürnbergs Julmarknad

Nürnbergs julmarknad är en av de mest berömda i Tyskland och lockar besökare från hela världen. Här hittar du den traditionella lebkuchen (honungskaka), glögg och handgjorda juldekorationer.

Julmarknaden i Nürnberg är en av världens äldsta och lockar varje år en imponerande skara besökare från hela Europa. Bland träbodar och de vackert upplysta gränderna har du möjlighet att fördjupa dig i en traditionell och autentisk julupplevelse. Här kan du handla unikt hantverk och njuta av hemmagjorda delikatesser som inkluderar allt från godis, bratwurst, pepparkakor till mandelkakor och mycket annat gott.

Denna historiska julmarknad i Nürnberg slår upp sina portar sista fredagen i november och välkomnar besökare ända fram till den efterlängtade julaftonen. Det är en plats där traditioner möter en festlig stämning och där julen verkligen kommer till liv.

Flensburgs Julmarknad

Flensburgs julmarknad ligger nära gränsen till Danmark och erbjuder en unik blandning av tysk och dansk jultradition. Det är ett utmärkt ställe att prova delikatesser från både länderna.

Den tyska gränsstaden Flensburg är vida känd för att vara hem till landets nordligaste julmarknad, och den tar inte precis det lugnt när det kommer till att sprida julglädje. Här möts besökare av förtrollande dofter, smaker och hantverk som är synonymt med julen, och det finns även en tydlig skandinavisk influens som ger marknaden en extra charm.

Flensburgs julmarknad kickstartar julen redan kring den 20:e november och fortsätter att förgylla besökares upplevelser ända fram till slutet av året. Det är en plats där julens magi och skandinaviskt välkomnande möts, och den är värd att utforska under hela julperioden.

Lübecks Julmarknad

Lübecks traditionella julmarknad bjuder på julstämning i världsklass med en rik mångfald av klassiskt hantverk och de läckerheter som du förväntar dig att hitta på en tysk julmarknad. Här kan du njuta av lübeckmarsipan och traditionella julsaker.

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet är Lübecks julmarknad en sann symbol för stadens stolthet. Den magiska atmosfären och det genuina hantverket får dig att känna att du vandrar i julens forna tider. Denna älskade julmarknad i Lübeck äger normalt rum från andra hälften av november ända fram till den sista dagen i december, vilket ger besökare gott om tid att njuta av dess charm.

Medeltida Julmarknad på Wittelsbacherplatz, München

Denna julmarknad ger besökarna en tidsresa till medeltiden med sina historiska kläder, musik och medeltida hantverk. En perfekt plats för den som älskar historia och tradition.

Här kan du promenera bland marknadsstånd där säljarna bär autentiska tidstypiska kläder och erbjuder hantverk, mat och dryck som tillverkats och presenterats på ett sätt som för tankarna till medeltiden.

Denna enastående julmarknad på Wittelsbacherplatz i München öppnar sina juleportar runt den 20:e november och välkomnar besökare ända fram till dagen före julafton. Det är en unik möjlighet att uppleva det förgångnas charm och smaker mitt i julens magi.

Haidhauser Julmarknad, München

Haidhauser Julmarknad är en familjevänlig julmarknad som har blivit en av Münchens mest älskade, trots att den inte är särskilt stor. Vad som gör den särskilt speciell är dess engagemang för högkvalitativt, traditionellt hantverk och utsökt mat från lokala leverantörer.

På denna charmiga julmarknad finns ett femtiotal utställare som stolt visar upp sina produkter, allt med lokal anknytning. För de yngsta besökarna finns det möjlighet att träffa jultomten, njuta av dockteater och låta sig bli konstnärligt ansiktsmålade.

Haidhauser Julmarknad har en stolt historia som sträcker sig över fyrtio år och är en årlig tradition som börjar i slutet av november och varar ända fram till julafton. Det är en plats där kvalitet och gemenskap går hand i hand, vilket gör den till en måste-uppleva juldestination.

Julmarknad i Spandau, Berlin

Julmarknaden i den historiska delen av Spandau är en älskad destination för hela familjen. Här möts besökare av ett myller av försäljare som erbjuder en mångfald av julrelaterade produkter, samtidigt som de omges av dofterna från brända mandlar och glühwein.

Spandaus julmarknad är inte bara ett centrum för julshopping, utan den erbjuder också ett imponerande program med scenframträdanden och besök från självaste jultomten. Det är en perfekt tid att lämna in din önskelista och ta del av julens magi någon gång mellan den 21 november och den 23 december, då julmarknaden är i full blom. Här finns något för alla att uppskatta och njuta av.

Julmarknad på Alexanderplatz, Berlin

I hjärtat av Berlin glittrar Alexanderplatz varje år när det blir värd för en av stadens mest populära julmarknader. Kring julen samlas här över 100 säljare i vackert dekorerade bås för att erbjuda en fantastisk blandning av handgjorda produkter och läckerheter.

Det är en glädjefull folkfest som du kan förvänta dig, komplett med en rad mindre åkattraktioner, inklusive ett majestätiskt pariserhjul och det klassiska Merry Go Round. Allt detta ackompanjeras av stämningsfull musik som hjälper till att skapa en underbar atmosfär. Alexanderplatzs julmarknad är ett absolut måste för alla som besöker Berlin under julperioden.

Historisk Julmarknad vid Mariakyrkan, Lübeck

Denna julmarknad i närheten av Mariakyrkan i Lübeck är känd för sin historiska atmosfär och traditionella hantverk. Besökare kan följa med på en resa tillbaka i tiden och uppleva julen som den var förr.

Julmarknaden vid Mariakyrkan är en plats där skickliga hantverkare samlas för att visa upp gamla och ofta bortglömda tekniker. Här återupplivar smeder, vävare och andra mästare av klassiska yrken traditionerna när du vandrar bland julmarknadens charmiga stånd. Tillsammans med levande musik, strålande ljus, sprakande eldar och gnistrande stjärnor skapar detta en magisk atmosfär som tillfredsställer alla sinnen.

Precis som många andra av Tysklands julmarknader håller julmarknaden vid Mariakyrkan i Lübeck öppet långt in i december, med en startdatum som infaller den sista fredagen i november. Det ger besökare möjlighet att förlänga den festliga stämningen och uppleva den under hela julperioden.

Tysklands julmarknader erbjuder en underbar möjlighet att uppleva landets rika kultur och traditioner under julperioden. Oavsett vilken julmarknad du väljer att besöka, kommer du garanterat att få en minnesvärd och stämningsfull upplevelse som hjälper dig att komma i julstämning. Så bege dig till Tyskland under julen och njut av dessa fantastiska marknader!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *