Sverige är känt för sin vackra natur och det finns inget bättre sätt att uppleva den än genom att campa. Landet har ett brett utbud av campingplatser att välja mellan, men vilken är den bästa campingen i Sverige? I denna artikel kan du läsa om Sveriges många fina campingar. Sverige har något att erbjuda oavsett om du vill campa uppe i norr eller nere i söder.

Här är en lista över de 10 bästa campingplatserna i Sverige 2024:

  1. Böda Sand, Öland
  2. Västervik resort, Småland, Västervik
  3. Kneippbyn Resort, Gotland, Visby
  4. Pite Havsbad, Norrbotten, Piteå
  5. Apelviken, Halland, Varberg
  6. Orsa Camping, Dalarna, Orsa
  7. Sonjas camping & stugor, Öland
  8. Byske havsbad, Västerbotten, Skellefteå
  9. Gustavsvik, Närke, Örebro
  10. Daftö Resort, Bohuslän, Strömstad

1. Böda Sand, Öland

Böda Sand på Öland är Sveriges största campingplats och den mest populära destinationen för semesterfirare. Med en vacker sandstrand, äventyrsbad och massor av aktiviteter är det en perfekt plats för en semester för alla.

Böda Sand är beläget på Ölands norra spets och har en av de finaste stränderna i hela landet. Campingplatsen är idealisk för en sommarsemester med en lång sandstrand och kristallklart vatten. Förutom stranden finns det även många aktiviteter som vattensporter, cykling och vandring.

Böda Sand erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, inklusive campingplatser, stugor och lyxiga villor med havsutsikt. Om du vill utforska Öland kan du besöka historiska platser som Borgholms slott och Sollidens slott.

Adress

Bödasandsallén 11
387 73 Löttorp, Öland

Kontakt

Telefon: 0485-22200
Epost: info@bodasand.se

Karta över Böda Sand camping

Här är campingkartan för Böda Sands camping

2. Västervik resort, Småland, Västervik

Västervik Resort ligger i Småland och erbjuder en fantastisk skärgårdsupplevelse. Här kan du bo i en av campingplatsens stugor eller på en av deras rymliga campingplatser. Förutom boendealternativ finns det också många aktiviteter, inklusive cykling, fiske, golf och paddling.

Västervik Resort är även känt för sin utmärkta restaurang, där du kan njuta av lokala delikatesser och utsikt över havet.

Booking.com

Adress

Lysingsvägen
59353, VÄSTERVIK

Karta över Västervik resort

Här nedan kan du se områdeskartan över Västervik resort  

3. Kneippbyn Resort, Gotland, Visby

Kneippbyn Resort på Gotland är en av de mest populära campingplatserna i landet. Campingplatsen ligger precis bredvid den populära vattenparken och Pippi Långstrumps värld. Här kan du njuta av ett brett utbud av attraktioner, inklusive berg- och dalbanor, vattenrutschkanor och mycket mer.

Kneippbyn Resort erbjuder också en mängd olika boendealternativ, inklusive campingplatser, stugor och hotellrum. Förutom vattenparken och Pippis värld finns det även en mängd andra aktiviteter som bland annat minigolf och cykling.

Adress

Kneippbyn 15
622 61 Visby

Kontakt

Telefon: 0498-29 61 50
Epost: info@kneippbyn.se

Karta över Kneippbyn resort

Här nedan kan du se kartan över Kneippbyn resort  

4. Pite Havsbad, Norrbotten, Piteå

Pite Havsbad är en av de mest populära campingplatserna i Norrland och ligger vid Bottenvikens kust i Piteå kommun. Campingplatsen har en lång sandstrand och ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen, inklusive vattenparker, äventyrsbanor, spa-anläggningar och mycket mer.

Pite Havsbad är också känd för sin goda mat, med flera restauranger och kaféer på plats.

Booking.com

Adress

Hotellvägen 50
941 43 Piteå

Kontakt

Telefon: 0911 – 327 00
Epost: info@pite-havsbad.se

Karta över Pite havsbad

Här nedan kan du se kartan över Pite havsbad  

5. Apelviken, Halland, Varberg

Apelviken i Varberg är en av Sveriges mest populära destinationer för surfare och vattensportentusiaster och även en av de bästa campingplatserna i landet. Campingen ligger precis vid stranden och är ett perfekt ställe för en surfsemester.

Campingen har ett brett utbud av boendealternativ och förutom surfing kan du njuta av många andra aktiviteter, som cykling, vandring, fiske och golf. Apelviken är också känt för sina vackra solnedgångar, vilket gör det till en idealisk plats för romantiska utflykter.

Booking.com

Adress

Sanatorievägen 4
432 53 VARBERG

Kontakt

Telefon: +46 340 641300
Epost: info@apelviken.se

Karta över Apelviken

Här nedan kan du se Apelviken camping karta.

6. Orsa Camping, Dalarna, Orsa

Orsa Camping är en av de bästa campingplatserna i Dalarna och ligger vid sjön Orsasjön. Här kan du hyra stugor eller stanna på en av de rymliga campingplatser med utsikt över sjön. Orsa Camping är idealisk för fiskeentusiaster och har ett stort utbud av fiskeplatser.

Här kan du också njuta av vattensporter som paddling, simning och vattenskidåkning. För dem som föredrar att stanna på land finns det många vandringsleder och cykelvägar att utforska i området. Orsa Camping erbjuder också många faciliteter som grillplatser, bastu och lekplatser för barnen.

Booking.com

Adress

Bowlingvägen 1
794 31 Orsa

Kontakt

Telefon: +46 250-67 03 00
Epost: orsa@firstcamp.se

Karta över Orsa camping

Här nedan kan du se kartan över orsa camping  

7. Sonjas camping & stugor, Öland

Sonjas Camping på Öland är en mysig och lugn campingplats som är perfekt för en avkopplande semester. Sonjas Camping & Stugor ligger i hjärtat av Öland och är en av de bästa campingplatserna på ön.

Campingplatsen erbjuder ett brett utbud av stugor och campingplatser med utsikt över havet. Här kan du njuta av solnedgångar och vackra promenader längs stranden. Sonjas Camping & Stugor har också många aktiviteter, som minigolf, lekplats, trampbåtar och fiske.

För dem som vill utforska Öland finns det många historiska platser att besöka, inklusive Borgholms slott och Ottenby fågelstation.

Adress

John Emils gata 43
387 73 Löttorp

Kontakt

Telefon: 0485-232 12
Epost: info@sonjascamping.se

Karta över Sonjas camping & stugor

Här nedan kan du se campingkartan över Sonjas camping och stugor  

8. Byske havsbad, Västerbotten, Skellefteå

Byske Havsbad är en av de mest populära campingplatserna i Västerbotten och ligger vid kusten i närheten av Skellefteå. Här kan du njuta av vackra stränder, vandring och fiske.

Campingplatsen har ett brett utbud av boendealternativ, inklusive campingplatser, stugor och husvagnar. Förutom stranden finns det också en vattenpark och många aktiviteter, som äventyrsbanor, minigolf och cykling.

Booking.com

Adress

Bäckgatan 40
934 51 Byske

Kontakt

Telefon: +46 (0)912-612 90
Epost: byskehavsbad@skelleftea.se

Karta över Byske havsbad

Här nedan kan du se campingkartan över byske havsbad 

9. Gustavsvik, Närke, Örebro

Gustavsvik i Örebro är en stor campingplats som ligger precis vid sjön Hjälmaren och är en av de bästa campingplatserna i Närke. Här kan du njuta av en stor vattenpark, äventyrsbad och en mängd olika andra aktiviteter för hela familjen.

Campingplatsen erbjuder också många boendealternativ, som stugor, husvagnar och campingplatser. Gustavsvik är också känt för sina spa-anläggningar och utmärkta restauranger.

Adress

Gustavsviksvägen 11
702 30 Örebro

Kontakt

Telefon: 019-19 69 00
Epost: camping@gustavsvik.se

Karta över Gustavsvik

Här nedan kan du se campingkartan över Gustavsvik

10. Daftö Resort, Bohuslän, Strömstad

Daftö Resort i Bohuslän är en populär campingplats som ligger vid kusten i närheten av Strömstad. Här kan du njuta av vacker natur, promenader längs havet och massor av aktiviteter. Campingen har ett stort utbud av stugor, husvagnar och tältplatser att välja mellan.

Förutom att utforska den vackra omgivningen finns det också många aktiviteter på själva campingen, såsom vattenrutschkanor, lekplatser, minigolf, restauranger och mycket mer. Daftö Resort är en perfekt destination för en avkopplande och rolig semester vid havet.

Sammanfattning

I denna artikel har vi tittat på några av Sveriges bästa camping 2024 och vilka aktiviteter som erbjuds på varje plats. Från den vackra stranden på Böda Sand till äventyrsparken på Västervik Resort, det finns många möjligheter till aktiviteter som vandring, cykling, fiske och vattensporter. Andra platser, som Kneippbyn Resort och Gustavsvik, erbjuder barnklubbar och underhållning, medan andra, som Orsa Camping och Byske Havsbad, är perfekta för naturupplevelser och avkoppling i bastun.

Sammanfattningsvis finns det något för alla på dessa campingplatser och de är väl värda ett besök om du planerar en campingsemester i Sverige.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *