Har du nyligen bokat en resa och upptäckt att du behöver en ny ryggsäck? Har du kanske också letat lite och insett att det är nästan omöjligt att veta vilken reseryggsäck som är bäst? Vi vet att marknaden för reseryggsäckar kan vara en djungel och vi har bestämt oss för att försöka göra det lite enklare för dig. Så luta dig tillbaka och ta en kopp kaffe så ska vi beskriva exakt hur du hittar den bästa reseryggsäcken!

 • Vikt: 1900
 • Volym: 55
 • Mått: 55 x 35 x 23 cm
 • Material: Återvunnen Twist Dobby-polyester

Osprey Farpoint 55 är en reseryggsäck som är utformad för långresor och äventyr. Den har en kapacitet på 55 liter och är gjord med högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet under långa resor.

Ryggsäcken har en unik justerbar ryggpanel som gör att den passar en mängd olika kroppstyper, samt en stötdämpande höftbälte som förbättrar bärkomforten. Farpoint 55 har också en väl organiserad interiör med en mängd fack och förvaringsmöjligheter, inklusive en säkerhetssäck för värdeföremål.

Osprey Farpoint 55 har också en avtagbar dagsryggsäck som gör det lätt att ta med sig det nödvändigaste under dagen, samtidigt som man har möjlighet att lämna den stora ryggsäcken på ett säkert ställe.

Dagsryggsäcken har också sina egna fack och organiseringsmöjligheter, vilket gör det enkelt att hålla allting välorganiserat och lättillgängligt.
Allt som allt är Osprey Farpoint 55 en kvalitativ och allsidig ryggsäck som är perfekt för långresor och äventyr, med hög komfort och praktisk förvaring.

 • Mått: 71 x 33 x 36 cm
 • Volym: 55 L
 • Vikt: 1800 g
 • Material: Återvunnet 450 denier ripstop polyester

Haglöfs Vyn 55 är en ryggsäck som är utformad för att möta behoven hos vandrare och resenärer som söker en rymlig och bekväm ryggsäck. Med en kapacitet på 55 liter, erbjuder denna ryggsäck tillräckligt med utrymme för att lagra allt du behöver för en flerdagars vandring eller backpacking-resa.

En av de mest imponerande funktionerna hos Haglöfs Vyn 55 är dess justerbara bärsystem, som gör det möjligt för användaren att anpassa ryggsäcken efter sin egen kropp och behov. Bärsystemet består av en stabil aluminiumram, en justerbar ryggpanel och ergonomiska vadderade axelremmar som gör det bekvämt att bära tunga laster under en längre tid.

Haglöfs Vyn 55 är också utrustad med flera smarta funktioner som gör det enklare att organisera och komma åt dina tillhörigheter. Ryggsäcken har en separat sovsäcksficka och en utdragbar övre ficka som kan användas som en extra packpåse. Det finns också flera mindre fickor och fästen på utsidan av ryggsäcken för att lagra mindre tillbehör, vattenflaskor och annan utrustning.

 • Volym: 26 L
 • Vikt: 760 g
 • Mått: 49 x 32 x 26cm
 • Material: Slitstarkt tyg 420 denier nylon

Osprey Quasar är en reseryggsäck som är designad för att erbjuda både stil och praktiskhet. Den har en stor huvudfack med en bärbar datorfack och ett mångsidigt organisationssystem som gör det enkelt att hålla saker ordnade.

Vikten är jämn fördelad på ryggen med hjälp av Ospreys komfortabla AirSpeed-ryggpanel och justerbara axelband. Dessutom har ryggsäcken ett bärsystem som gör det möjligt att anpassa passformen efter din kropp.
Osprey Quasar är också utrustad med en frontficka för enkel åtkomst till viktiga saker och två sidofickor för dryckesflaskor och andra småsaker.

I allmänhet är Osprey Quasar en högkvalitativ och mångsidig reseryggsäck som är perfekt för dagsturer, korta resor eller som en tillförlitlig vardagsryggsäck.

Hur vårt test genomförts

När vi har valt ut de bästa ryggsäckarna för resor har vi undersökt och testat följande aspekter:

 1. Material och hållbarhet: Vi har undersökt vilka material ryggsäckarna är tillverkade av och hur väl de tål slitage och vatten. Vi har letat efter ryggsäckar tillverkade av slitstarka och tåliga material som nylon, kodura eller ripstop. Vi har också letat efter ryggsäckar med vattenavvisande funktioner, såsom vattentäta dragkedjor eller impregnering.
 2. Storlek och kapacitet: Vi har letat efter ryggsäckar i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av resor. För korta weekendresor har vi tittat på mindre ryggsäckar med en kapacitet på 20-30 liter, medan för längre backpackingresor har vi tittat på ryggsäckar med en kapacitet på upp till 60 liter.
 3. Komfort och ergonomi: Vi har testat hur bekvämt ryggsäckarna är att bära under längre tidsperioder och undersökt vilka ergonomiska funktioner som finns tillgängliga. Vi har tittat på ryggsäckar med vadderade ryggpaneler och axelremmar, samt möjligheten att justera storleken och passformen.
 4. Organisering och tillgänglighet: Vi har undersökt hur väl ryggsäckarna organiserar och håller dina saker på plats, med fack för dator, vattenflaska, och andra tillbehör. Vi har också tittat på hur tillgängliga ryggsäckarna är, med funktioner som sidofickor eller dragkedjor som ger snabb åtkomst till dina saker.
 5. Pris: Vi har jämfört priset på ryggsäckarna för att hitta de bästa alternativen inom olika prisklasser. Vi har letat efter ryggsäckar som erbjuder hög kvalitet till ett rimligt pris.

Vi hoppas att denna guide hjälper dig att välja rätt ryggsäck för dina resor och att du får en bekväm och säker resa med din nya ryggsäck.

Välj rätt storlek på din ryggsäck

Många tänker att en stor reseryggsäck alltid är bättre än en liten men riktigt så enkelt är det inte. En stor ryggsäck väger till exempel mer och det kan vara svårare att hitta dina saker. Samtidigt kan en liten ryggsäck betyda att du inte får med dig allt som du vill packa.

Det första du måste fundera på när du väljer en ryggsäck är därför hur mycket du behöver ha med dig. Ska du vara borta i en vecka, två veckor eller kanske en hel månad? Ta gärna fram den packning som du tänkt att ha med dig för att se hur mycket det faktiskt blir. Då får du en ganska bra bild över hur stor ryggsäck som du behöver.

Tänk också på att det ofta går ner mer än vad du tror i en ryggsäck, speciellt om du lägger lite tid på att packa den bra. Om du bara ska vara borta någon dag brukar vi rekommendera en liten ryggsäck, ca 20 liter. Ska du vara borta en längre tid kan det vara en klok idé att kolla på ryggsäckar bortåt 60 liter. Mer än detta behöver du sällan om du inte ska ut på en långvandring med tält och sovsäck. Då kan det vara klokt att titta på ryggsäckar ända upp till 120 liter.

Ryggsäckens bärsystem

Allt du packar i din ryggsäck ska du också bära runt på, ibland i flera timmar i sträck. Ska du ut på vandring kommer du bära allt du äger på ryggen i flera dagar. Därför är det väldigt viktigt att ryggsäcken har ett bra bärsystem som belastar kroppen på rätt ställen.

Höftbälte

En reseryggsäck som är designad för att bäras länge har alltid ett höftbälte. Det är ett bälte som smiter åt runt höften och som avlastar dina axlar när du bär på ryggsäcken. Ett bra höftbälte ska vara vadderat och sitta hårt utan att vara obekvämt eller skava. När du tar på dig ryggsäcken och justerar den är det höftbältet som du bör justera först. När det sitter bra kan du anpassa de andra spännena.

Ryggsäckens andra spännen

Här får vi faktiskt säga desto mer desto bättre. Desto mer spännen som reseryggsäcken har, desto lättare är det att justera den så att du får den precis som du vill ha den. Självklart får det dock inte gå till överdrift så att det blir jobbigt att sätta på sig och ta av ryggsäcken.

Om du har möjlighet är det en bra idé att ta hem ryggsäcken och testa dess passform med lite packning. Då känner du snabbt om reseryggsäcken kommer att fungera bra för dig eller inte.

Ryggsäckens fack

Hur många fack vill du ha i din reseryggsäck? Även detta är något som du måste fundera över när du letar efter den bästa ryggsäcken. De allra flesta har ett stort fack där du kommer förvara de flesta av dina saker. Det brukar också finnas ett mindre utanför eller ovanför det stora och ibland ett i botten. Många väskor har också ett extra vadderat fack för att skydda en laptop.

Hur många fack behöver du?

När vi tittar på reseryggsäckar brukar vi säga att desto mer fack, desto lättare är det att organisera väskan. Var sak har sin plats. Det betyder inte att en väska med bara ett eller två fack är dålig, tvärt om. Mindre fack betyder till exempel mindre dragkedjor som kan gå sönder. Dessutom blir det mycket enklare att bara slänga ner något i väskan utan att behöva leta upp rätt fack.

Ska du ha med dig en dator rekommenderar vi alltid en väska med ett laptopfack. Då kan du känna dig trygg i att din dator har en plats som är lite extra skyddad. I övrigt är det helt upp till dig hur många fack du vill ha. Väljer du en väska med bara ett stort fack kan du alltid använda packpåsar för att organisera dina saker.

Vilket material är bäst för en reseryggsäck?

Även här är valet väldigt individuellt även det självklart finns en del saker som vi brukar rekommendera. För de allra flesta kommer en ryggsäck i nylon att passa väldigt bra. Det är också ett av de vanligaste materialen så det är inte svårt att hitta en bra ryggsäck. Ett annat vanligt material som också fungerar bra är polyester.

Ryggsäck med vattenskydd

Om det regnar är det viktigt att allt i din ryggsäck hålls torrt. Därför är det alltid en bra idé att köpa en ryggsäck som står emot lättare regnfall. Vi brukar säga att det inte är värt pengarna att köpa en dyr ryggsäck som är helt vattentät. Då kan du i stället investera i ett regnskydd till ryggsäcken som du trär på om det börjar regna ordentligt.

Ryggsäck i läder

Vi brukar inte rekommendera att köpa en reseryggsäck i läder, även om det kan se snyggt ut. En stor anledning till det är priset, men också skötseln.

En läderrygsäck kan hålla väldigt länge men bara om du är noga med hur du sköter om den, något de flesta inte har tid för. Då är det i stället bättre att köpa en reseryggsäck i något syntet material. Du kommer antagligen att bli mer nöjd i längden.

Ryggsäck i ripstop nylon

En ryggsäck i ripstop nylon är en utmärkt val för resenärer som söker en ryggsäck som är både tålig och lätt.

Ripstop nylon är en speciell typ av nylonväv som är extra stark och resistens mot rivor och slitage. Detta gör den idealisk för ryggsäckar som ska användas under utomhusaktiviteter eller backpacking-resor. Ripstop nylonryggsäckar är också vanligtvis vattenavvisande, vilket håller dina saker torra även i fuktiga förhållanden.

Ryggsäck i canvas

En ryggsäck i canvas är en klassisk och tidlös stil som passar för resenärer som söker en mer vintage-inspirerad look. Canvas är ett tåligt och slitstarkt material som är gjort av bomull. Detta gör det till en mjuk och bekväm material att bära, samtidigt som det håller ryggsäcken i god form.

Canvasryggsäckar har vanligtvis en mer traditionell design och är en bra val för resenärer som söker en ryggsäck som är både funktionell och stilfull.

Ryggsäck i mesh

En ryggsäck i mesh är ett utmärkt val för resenärer som söker en ryggsäck som är andningsbar och bekväm att bära.

Mesh är ett lätt material som låter luften flöda fritt genom ryggsäcken, vilket minskar svettning och fuktighet. Detta gör meshryggsäckar idealiska för aktiviteter som vandring, cykling och andra fysiska aktiviteter där du behöver en ryggsäck som är bekväm att bära under längre tidsperioder.

Ryggsäck i neopren

En ryggsäck i neopren är ett utmärkt val för resenärer som söker en ryggsäck som är vattentät och skyddar dina saker från vatten och fuktighet.

Neopren är ett mjukt och flexibelt material som är vanligtvis används för att tillverka våtdräkter. Detta gör det till en idealisk materialval för reseryggsäckar som ska användas för vattensport eller aktiviteter som simning eller kanotpaddling. Ryggsäckar i neopren är också vanligtvis lätta och enkla att bära, vilket gör dem bekväma för resenärer som rör sig mycket. Dock kan de vara mindre motståndskraftiga mot slitage än andra materialval, så det är viktigt att se till att välja en högkvalitativ neoprenryggsäck om du planerar att använda den ofta.

Sammanfattning

Vi hoppas att vi med den här artikeln har lyckats reda upp lite i den djungel som är ryggsäcksmarknaden. Vi vet att det verkligen inte är enkelt att hitta helt rätt ryggsäck men när du väl hittat den kommer det vara värt tiden. Har du några frågor eller förslag är det bara att kontakta oss, vi svara så fort vi kan!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *